Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Savākti vairāk nekā 8800 paraksti no vēja parku pretiniekiem

Mēneša laikā pret vēja elektrostaciju parka izbūvi Dobeles un Tukuma novados savākti 8815 paraksti, aģentūrai LETA pastāstīja viena no parakstu vākšanas iniciatorēm, SIA Baltic Candles Ltd. direktore Zita Sāviča. Paraksti pret ieceri vākti gan dažādās vietās Dobeles un Tukuma novados, gan platformā Manabalss.lv. Līdzdalības platformā Manabalss.lv publiskotie dati liecina, ka līdz šodienai tajā iniciatīvu Par Zemgali bez vēja ģeneratoriem atbalstījuši vairāk nekā 1520 cilvēki.

Parakstu vākšanas akcija pagarināta vēl par mēnesi, jo arvien pieaug iedzīvotāju informētības līmenis par attīstītāju iecerēm, skaidroja Sāviča. Turklāt novadu domes par vēja parkiem varētu lemt vien decembrī, kad būs gatavs ietekmes uz vidi novērtējums, tāpēc parakstu vācēji var rīkot ilgāku akciju.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāju grupa sākusi parakstu vākšanu pret vēja elektrostaciju parka izbūvi Dobeles un Tukuma novados. Sāviča stāstīja, ka plānots savākt vismaz tik daudz parakstu, cik iedzīvotāji pēdējās vēlēšanās ievēlējuši Dobeles novada domi.

Lai arī sabiedriskajā apspriedē par parka ietekmes uz vidi novērtējumu Dobelē piedalījās tikai vairāki desmiti iedzīvotāju, parakstu vācēji ir pārliecināti, ka viņu akcijā aktivitāte būs lielāka. Sāviča pauda, ka apspriede netika savlaicīgi izziņota, turklāt tā notika darba dienas vidū.

Kā viens no vēja parku pretinieku paustajiem argumentiem izskanējušas arī rūpes par putnu populāciju, tomēr ornitologs Rolands Lebuss atzinumā norādījis, ka pašreizējais projekts no putnu aizsardzības viedokļa vērtējams kā optimālākais, kāds šajā reģionā ir iespējams.

Top komentāri

parks
p
Normālā valstī Latvenergo vēja parku izveidotu Baltijas jūrā. Tur ir vējš! Vācija, Dānija, ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas