Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sibīrijas vēstules uz bērza tāss - pasaules atmiņa

XX gadsimta moku nometnēs izdzīvojušo atmiņās ir kāda līdzīga detaļa - viņi visi uzsver, cik cilvēkā tuvu sadzīvo monstrozais ar īstenu cilvēcību - maigumu, līdzcietību, ilgām. Katrreiz, kad kāds pret mani vēlāk bija laipns, es nodomāju, diez kāds viņš būtu bijis Aušvicā. Aptuveni tā savas izjūtas vēlāk raksturojis kāds Aušvicas upuris.

Jūrmalas pilsētas muzejā 5. septembrī atklās ceļojošo izstādi Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss, kas ir emocionāls pierādījums cilvēka dvēseles uzvarai pār kailās dzīvības spazmām.

Izstāde veidota, pieminot 1941. gada 14. jūnija deportāciju 70. gadadienu, un tajā izmantotas reālu cilvēku rakstītas vēstules uz bērza tāss, kas 2009. gadā iekļautas UNESCO programmas Pasaules atmiņa Latvijas nacionālajā reģistrā. Izstādē izstādītas vēstules, kas rakstītas ieslodzījuma vietās Sibīrijā no 1941. līdz 1956. gadam. Izstāde ir sagatavota sadarbībā ar sešiem muzejiem - Latvijas Okupācijas muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeju, Daugavas muzeju, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzeju un Talsu novada muzeju -, kuri glabā Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas