Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Siguldā iegādāsies peldēšanas vestes bērniem Gaujas pludmalē

Lai uzlabotu drošību Siguldas oficiālajā peldvietā pie Gaujas, 29. jūnijā Siguldas novada pašvaldība nolēmusi iegādāties koplietošanas peldēšanas vestes, kuras ikviens vecāks varēs saņemt, atpūšoties Gaujas pludmalē un rūpējoties par savu bērnu drošību.

Šobrīd tiek apzināts nepieciešamo vestu skaits, izmēri, kuri pielāgojami dažādu vecumu bērniem, kā arī glābšanas vestu aprites kārtība un dezinfekcija atbilstoši sanitārajām normām. Peldēšanas vestu izsniegšanu nodrošinās Siguldas novada Pašvaldības policijas kārtībnieki-glābēji. Tāpat glābēji varēs uzrunāt atpūtniekus un piedāvāt vestes tiem vecākiem, kuru bērni bez drošības līdzekļiem atrodas pie ūdens.

Peldēšanas un drošības eksperti pašvaldībai ieteikuši izvēlēties peldēšanas vestes kā labāko risinājumu. Atšķirībā no glābšanas vestēm tās nav tik masīvas, tām vieglāk pielāgot izmērus, ir drošības josta starp bērnu kājām, lai viņš neizslīd ūdenī. Tāpat peldēšanas vestes ir paredzētas peldēšanas prasmju apguvei, nevis tikai cilvēka noturēšanai virs ūdens. Tās ir piemērotas tieši bērnu drošībai un kustībām.

Siguldas novada pašvaldība, Pašvaldības policija un operatīvie dienesti atgādina, ka, atpūšoties karstā laikā pie ūdens, ir jāvēro vairāki drošības pasākumi, kā arī īpaši uzmanīgi un vērīgi jāpieskata bērni. Pludmalē ir aizliegta alkohola lietošana, lēkšana nepazīstamās vietās. Vienmēr jāizvērtē savas peldētprasmes atbilstoši dziļumam un straumei, tāpat nedrīkst peldēt aiz bojām, kas ierobežo uzraugāmo teritoriju. Vecāki aicināti saviem bērniem būt blakus, neatkarīgi no tā, vai tie peldas vai krastā spēlējas smiltīs. Vienmēr jāseko līdzi dzeramā ūdens lietošanai un lielā karstumā labāk izvēlēties ēnainākas atpūtas vietas, lai nepārkarstu.

Ja Gaujas pludmalē nepieciešama neatliekama palīdzība vai iesaiste glābšanas darbos, aicinām saukt kārtībniekus-glābējus, lietojot glābēju izsaukšanas pogu pie centrālās ieejas pludmalē, kā arī vēsties pie līdzcilvēkiem, kas var palīdzēt izsaukt glābējus vai atbalstīt konkrētā situācijā. Gaujas pludmalē kārtībnieki-glābēji darbojas no 15. maija līdz 15. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas