Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siguldu nedēļas nogalē apmeklējuši ievērojami vairāk viesu kā pērn

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā pie Gūtmaņalas zelta rudens lapu laikā 5. un 6. oktobrī uzņemti par 311% vairāk tūristu nekā pērn šajā laika posmā, informē Siguldas novada pašvaldība.

Lai gan automašīnu skaits stāvlaukumā bijis līdzīgs abos gados, autobusu skaits šogad bijis lielāks, un šogad ir ievērojami vairāk apmeklētāju kājāmgājēju un velotūristu. Siguldu šajās brīvdienās apmeklēja tūristi no Lietuvas, Francijas, Spānijas, Japānas, Vācijas, 69% apmeklētāju bija no Latvijas.

Būtiski pieminēt, ka Siguldas novada pašvaldība 2018. gadu jau atzīmējusi kā pārliecinošu tūrisma izaugsmes gadu. Arī šā gada 1. pusgada augošie statistikas rādītāji gan Siguldas novada naktsmītnēs, gan populārākajos apskates objektos apstiprina stabilu sfēras izaugsmi.

Tūristu apmeklējums pieaudzis arī Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6, kurš uzņēmis par 43% vairāk apmeklētāju nekā pērn šajā nedēļas nogalē. Šajā Tūrisma informācijas centrā visvairāk konsultācijas saņēmuši tūristi no Latvijas, Krievijas, Vācijas, Lietuvas un Francijas.

Livonijas ordeņa Siguldas pili 2019. gada oktobra pirmajā nedēļas nogalē apmeklējuši par 26% vairāk tūristu nekā pērn.

Aplūkojot datus no 23. septembra, kad Siguldā aizsākās zelta rudens, līdz 7. oktobrim, Gūtmaņalas Tūrisma informācijas centrā apkalpoti 45% latviešu un 55% ārzemju viesi. Kopējā tūristu plūsma šo divu nedēļu laikā palielinājusies par 147%. Savukārt Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā paviesojušies 28% latviešu un 72% ārvalstnieki, kopumā palielinājies par 26%. Bet Livonijas ordeņa Siguldas pili, kas citiem pazīstamas kā Siguldas pilsdrupas, apmeklējuši 41% Latvijas tūristi un 59% ārzemju viesi, kopumā tūristu skaits pieaudzis par 21%.

Siguldas novada pašvaldības sociālajos tīklos novērots, ka zelta rudens lapu laikā tūristi visvairāk apmeklē Svētku laukumu, kurā fotografējas pie lapu kažokā ietērptā S!, tiltu pār Gauju, dabas takas Gaujas senielejā, kā arī Gaisa trošu vagoniņu un Paradīzes kalnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas