Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tuvākajos gados LLU modernizācijā plāno ieguldīt vairāk nekā 18 miljonus eiro

Studiju un zinātnes vides modernizācijā tuvākajos gados Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) plānots ieguldīt vairāk nekā 18 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Ikgadējā Padomnieku konventā, kas oktobra izskaņā notika Jelgavas pilī, LLU vadība iepazīstināja LLU padomniekus ar plāniem turpmākajiem gadiem, kas iekļauj apjomīgus ieguldījumus studiju un zinātnes vides attīstīšanā, lai universitāte varētu piedāvāt starptautiski konkurētspējīgas studijas un specializētus pētījumus uzņēmējiem, skaidroja augstskolā.

Uzrunājot padomniekus, kuru sastāvā ir Latvijā vadošu uzņēmumu vadītāji un dažādu nozaru speciālisti, LLU rektore Irina Pilvere atzina, ka pašlaik universitātei ir izaicinājums sagatavot dokumentāciju Eiropas Savienības struktūrfondu paredzētā finansējuma izmantošanai.

Tuvākajos gados LLU plāno pārstrukturēt zinātnisko darbu, koncentrēt pētījumus trijās universitātes un 20 fakultāšu līmeņa laboratorijās un aprīkot tās ar iekārtām, kuru izmantošanā būtu ieinteresēti gan Latvijas uzņēmēji, gan zinātnieki no citām valstīm. Biozinātņu un inženierzinātņu laboratoriju modernizēšanai universitāte plāno piesaistīt vairāk nekā 15 miljonus eiro, tostarp paredzēts finansējums LLU zinātniskajiem institūtiem Dobelē, Priekuļos, Stendē un Rīgā.

Savukārt studiju jomā plānots modernizēt STEM jomu - zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas - infrastruktūru, lai veicinātu zinošu un kompetentu jauno speciālistu sagatavošanu. Studiju virzienos, kas iekļaujas minētajā jomā, pašlaik LLU kopumā studē ap 3000 studentu. Līdz 2018.gada beigām studiju telpu remontā, aprīkojuma iegādē, informācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanā un bibliotēku fondu paplašināšanā plānots ieguldīt vairāk nekā trīs miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas