Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Uz laiku pārtrauc turpmāku NMPD brigāžu pārveidošanu reģionos

Uz laiku tiek pārtraukta turpmāka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu pārveidošana Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionos, paredz vienošanās starp Veselības ministriju (VM), dienestu un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību (LVSADA).

Kā aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, vienošanās paredz turpināt darba organizācijas pārmaiņas Rīgas un Kurzemes reģionā, bet veikt pastarpinātu rezultātu uzraudzību. Tāpat vienošanās paredz līdz 1. novembrim apkopot un iesniegt ministrijai informāciju par dienesta darba organizācijas izmaiņu rezultātiem. Bet līdz tiek izvērtēti iegūtie dati, netiek turpināta brigāžu pārveidošana Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionos.

LVADA priekšsēdētājs Valdis Keris uzskata, ka tas nozīmē, ka kolektīvo interešu strīda prasība ir izpildīta, un arodbiedrība ir gandarīta ar iznākumu. Tāpat arodbiedrība gatava piedalīties NMPD darba organizācijas izmaiņu analīzē, sacīja Keris.

Vienlaikus, pēc viņa paustā, turpināsies darbs pie garantiju saistībā ar izmaiņām nodrošināšanas darbiniekiem un risinājumu meklēšanas, jo līdz šim no NMPD vadības bijuši tikai mutiski solījumi.

Kā ziņots, LVSADA sākusi kolektīvo interešu strīda procedūru un iesniegusi NMPD vadībai strīda prasību nemazināt dienesta Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionos diennakts brigāžu skaitu.

Kā apgalvoja LVSADA priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa, NMPD vadībās veiktās reformas izraisījušas lavīnveida efektu, kā rezultātā neatliekamās palīdzības gaidīšana kļuvusi ilgāka, īpaši reģionos. 

Savukārt NMPD vadība noraidīja LVSADA pārmetumus par dienesta darba organizācijas izmaiņu negatīvo ietekmi uz palīdzības gaidīšanas laiku, tomēr esot gatava turpināt konstruktīvu diskusiju ar arodbiedrību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas