Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vairāk nekā 110 stundas nav izdevies ierobežot milzu ugunsgrēku Valdgalē

Jau vairāk nekā 110 stundas nav izdevies ierobežot kūdras un meža ugunsgrēku, kas otrdienas pievakarē izcēlās Talsu novada Valdgales pagastā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Viņa pastāstīja, ka dzēšanas darbi turpinās, un arī šodien tajos tiks iesaistīti helikopteri. "Kūdra gruzd un deg dziļumā, bet, vietām uzpūšot vējam, gruzdošās vietas uzliesmo un deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēks deg lielā platībā un ugunsdzēsēju glābēju resursi izvietoti tā, lai nepieļautu liesmu tālāko izplatību un veiktu dzēšanas darbu pa perimetru uz ugunsgrēka centru," skaidroja VUGD pārstāve.

Viņa atzina, ka lielu atbalstu ugunsgrēka dzēšanas darbos sniedz ne tikai citi operatīvie dienesti, bet arī privātpersonas un uzņēmēji, kuri palīdz uz vietas, piemēram, ar traktoriem pievedot ūdeni dzēšanai.

Palkavniece uzsvēra, ka nekāda cita veida palīdzība ugunsgrēka dzēšanā pagaidām nav nepieciešama, jo tagad svarīgākais ir pareiza dzēšanas stratēģija, nevis vairāk resursu.

Kā ziņots, iepriekš stiprā piedūmojuma dēļ tika evakuēts blakus esošajā Ventspils novada Puzes pagastā esošais Stiklu ciems, taču sestdien jau liela daļa tā iedzīvotāju atgriezās mājās pret parakstu, ka paši uzņemas atbildību par savu drošību, aģentūrai LETA pastāstīja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). Evakuētie Stiklu internātskolas audzēkņi gan joprojām mitinās citviet un viņi tik drīz neatgriezīsies ciemā.

Pēc Mucenieka rīcībā esošās informācijas, kūdras purva un meža ugunsgrēks Valdgales pagastā neapdraud Stiklu iedzīvotājus, jo vējš ir mainījis virzienu, aizvirzot ugunsgrēka dūmus citur.

Arī Talsu novada pašvaldības policijas priekšnieks Māris Grīnvalds aģentūrai LETA uzsvēra, ka ugunsgrēks neapdraud Talsu pilsētu un tās apkārtni. Pēc viņa teiktā, neviens īpašums neesot ugunsgrēka tuvumā.

Iedzīvotāji joprojām tiek aicināti netuvoties ugunsgrēka vietai un arī neplānot pastaigas vai, piemēram, ogošanu un sēņošanu apkārtējos mežos, kur jūtams piedūmojums, kā arī gadījumā, ja dūmu smaka jūtama māju apkārtnē, aizvērt logus un durvis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests aicina ikvienu, kurš šajā ugunsgrēkā ir saelpojies dūmus, veselības sūdzību gadījumā konsultēties ar mediķiem, zvanot pa tālruni 113 vai 66 016 001.

Top komentāri

00
0
....uzsvēra, ka nekāda cita veida palīdzība ugunsgrēka dzēšanā pagaidām nav nepieciešama.... Uzsvars ir uz PAGAIDĀM !
Pravietisnejaukais
P
Lūgsim Dievu, lai ugunsdzēsējiem veicas!
mursmurs
m
Apmēram vēl nedēļu pamocīsies un tad sapratīs cik kūdra ir bīstama. Diez vai sanāks nodzēst līdz ziemai.Vai rudens lietavām.Žēl arī dzīvnieciņus,jo viņi nezin cik bīstams ir cilvēks ar savu neapdomību. Tagad daudziem būs ilgi jācieš un ilgi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas