Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vairākās pašvaldībās izsludina gripas karantīnu un ierobežo publiskos pasākumus

Līdz ar ziņu par gripas epidēmijas sākšanos sarosījušās ir arī novadu pašvaldības - tās ierobežo masu pasākumus, kuri domāti bērniem. Tāpat īpaša vērība tiek pievērsta situācijai izglītības iestādēs un slimnīcās. Taču, tā kā epidēmijas laikā ieviest īpašus profilaktiskos pasākumus pašvaldībām nav pienākums, situācija Latvijā ir dažāda, piektdien vēsta laikrasts Diena.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka pagājušajā nedēļā četrās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā un Rēzeknē - saslimstība ar gripu ir pārsniegusi 100 gadījumu uz 100 000 iedzīvotājiem, un tas ir bijis iemesls, lai noteiktu epidēmijas sākumu. Pirmā no pašvaldībām uz šo paziņojumu reaģējusi Daugavpils, tā izdeva rīkojumu pilsētā ierobežot masveida pasākumu rīkošanu, tostarp diskotēkas, izrādes un koncertus. Kā Dienai norādīja Daugavpils pilsētas domē, pilsētā ir vairāk nekā 123 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, tāpēc nekas cits neatliek, kā izsludināt pretgripas pasākumus. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis Dienai gan piebilda, ka ierobežojumi uz komercpasākumiem neattiecas, tāpēc zaudējumi iestādēm netiek radīti. Savukārt drošības dēļ atcelti pilsētas vietējie sarīkojumi, kuri pārsvarā bija domāti bērniem. Tāpat netrūkst gadījumu, kad saslimuši ir pašu iestāžu darbinieki un nemaz nav cilvēku, kuri plānotos notikumus varētu koordinēt.Kā šādās situācijās vajadzētu rīkoties, izlemj pašās pašvaldībās. SPKC pārstāve Anete Jansone paskaidroja, ka valstī nav likuma, kas to regulētu. Katrā pašvaldībā ir jāpieņem lēmums, vai ierobežot publiskos pasākumus, slēgt skolas un tamlīdzīgi. Līdz ar to situācija valstī nav vienāda. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 23.janvāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas