Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vecumnieku novadā neizdodas nodibināt partiju

Kandidātu sarakstu iesniegšana 2013. gada pašvaldību vēlēšanām notiks no 12. līdz 22. aprīlim. Dažviet Vecumnieku novadā šo datumu tuvošanās izraisījusi sevišķu aktivitāti, jo vieniem vēl nav visu kandidātu vēlēšanu sarakstam, bet citiem - partijas, ziņo portāls bauskasdzive.lv.

Biedrības Kreisie patrioti pārstāvis Andris Lisovskis viens no pirmajiem pavēstīja, ka Vecumnieku novada pašvaldības vēlēšanās startēs Kreiso patriotu saraksts. Tomēr laiks ir pagājis, vēlēšanas tuvojas, bet partiju nodibināt nav izdevies.

"Mūsu cilvēki vēlēšanās startēs, bet kādas partijas saraksta sastāvā, vēl nav zināms. Tā būs vietējo biedru izvēle. Tomēr jau tagad ir skaidrs, ka Kreiso patriotu priekšgalā Vecumniekos būs Andris Lisovskis," tā biedrības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Krusts.

Izskanējusi doma apvienoties ar Nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un Brīvībai/LNNK sarakstu. Visu Latvijai! biedrs Renārs Manuilovs pastāstīja, ka apvienības saraksts vēl topot. Visgrūtāk esot iesaistīt jaunus un radošus cilvēkus, kas agrāk politiskajā procesā nav piedalījušies. Saraksta veidošanās procesā vēl nevarot runāt par apvienošanos ar Kreisajiem patriotiem.

25. martā notikusi partijas Reģionu alianse Vecumnieku nodaļas sēde. Partijas valdes loceklis Rihards Melgailis pastāstīja, ka piekritis startēt arī šajās vēlēšanās un ir sastādīts vēlēšanu saraksts ar visiem 15 kandidātiem. Tiesa, Reģionu alianse mājaslapā pašlaik ievietots tikai Ādažu novada vēlēšanu saraksts.

Dalību Reģionu alianses sarakstā apstiprinājušas divas pašreizējās Vecumnieku novada domes deputātes Svetlana Vāverniece un Anna Balgalve. "Man ir saistoši šīs partijas mērķi - tie vērsti uz pašvaldību teritoriju sociāli ekonomisko attīstību un iedzīvotāju labklājības celšanu. Jau notikušas partijas biedru un viņu atbalstītāju tikšanās, kur esam apsprieduši savas darbības programmu," tā A. Balgalve.

Saraksta veidošanu apstiprinājis arī Latvijas Zaļās partijas biedrs Jānis Kovals. Taču arī šīs partijas mājaslapā sešu publicēto sarakstu vidū Vecumnieku novads vēl nav atrodams. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas