Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vēja dēļ ugunsgrēka dzēšana Valdgales pagastā uz brīdi apturēta

Sausums un lielais vējš apgrūtina plašā kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanu Talsu novada Valdgales pagastā, un patlaban dzēšanas darbi pat uz laiku ir apturēti, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Viņa pastāstīja, ka ugunsdzēsēji šodien visu dienu turpināja plašā ugunsgrēka dzēšanas darbus. Vairāk nekā 100 hektāru platībā deg kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā arī blakus esošais mežs.

Ņemot vērā lielo sausumu, kā arī vakar un šodien valdošo palielo vēju, liesmas no ugunsgrēka turpina izplatīties, skaidroja Palkavniece. Pēc viņas teiktā, šodien notikuma vietā ar liesmām cīnās gan 25 ugunsdzēsēji no VUGD, gan arī Valsts meža dienesta pārstāvji, zemessargi un karavīri ar Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, kas aprīkots ar speciālu ūdens maisu.

"Veicot šī ugunsgrēka dzēšanas darbus, ugunsdzēsējiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo, pastāvot spēcīgam piedūmojumam un vējam, kas nemitīgi maina virzienu, nedrīkst aizmirst arī par savu drošību," stāstīja Palkavniece.

Rūpējoties par ugunsdzēsēju drošību stiprajā vējā, patlaban kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi uz laiku ir apturēti, informēja VUGD pārstāve.

Dūmi no plašā ugunsgrēka var būt redzami arī citos apkārtējos novados, un šajā gadījumā papildu satraukumam nav pamata. Palkavniece stāstīja, ka uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru tika saņemti vairāki zvani no apkārtējo novadu iedzīvotājiem par jūtamo sadūmojumu. VUGD amatpersonas patlaban apseko konkrētās apdzīvotās vietas, lai pārliecinātos, vai nepastāv apdraudējums iedzīvotājiem.

VUGD aicina Talsu novada un apkārtējo teritoriju iedzīvotājus nesatraukties, redzot dūmus, bet aiztaisīt mājoklim logus un neuzturēties tiešā piedūmojumā.

Jau ziņots, ka otrdienas, 17.jūlija, vakarpusē Ziemeļkurzemes virsmežniecības uzraugāmajā teritorijā Talsu novada Valdgales pagasta Lielsalās izcēlās paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks kūdras izstrādes purvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas