Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Konstatējot negadījumu, bērnam nekavējoties uz vietas sniegta pirmā palīdzība un izsaukta mediķu ekipāža, tomēr mediķiem nav izdevies glābt bērna dzīvību

Ventspilī peldēšanas nodarbības laikā gājis bojā zēns

Trešdien mazajā Ventspils peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noticis traģisks negadījums, kurā gājis bojā četrus gadus vecs zēns, aģentūrai LETA apstiprināja olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Konstatējot negadījumu, bērnam nekavējoties uz vietas sniegta pirmā palīdzība un izsaukta mediķu ekipāža, tomēr mediķiem nav izdevies glābt bērna dzīvību.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību un tiek skaidroti negadījuma apstākļi, tāpat ir nozīmēta ekspertīze. Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiks sniegta.

Boitmanis pagaidām nevarēja komentēt plašākus nelaimes gadījuma apstākļus, jo viņa rīcībā vēl neesot policijas slēdziena un pašlaik neesot skaidri notikušās traģiskās nelaimes cēloņi.

Mazais peldbaseins ir speciāli paredzēts bērnu peldēšanas apmācībai. Nodarbība, kas paredzēta bērniem līdz septiņu gadu vecumam, notikusi profesionāla un pieredzējuša trenera vadībā. Boitmanis treneri raksturoja kā diplomētu un pieredzējušu, kurš Ventspils peldbaseinā strādājis trīs gadus un iepriekš ne reizi neesot radījis šaubas par savu profesionalitāti.

Ventspils pašvaldība izveidojusi komisiju, ko vada domes izpilddirektors Aldis Ābele, lai noskaidrotu traģiskā nelaimes gadījuma apstākļus, iespējamos iemeslus un amatpersonu atbildību.

papildināta 3.rindkopa

 

Top komentāri

Kate
K
citur lasiju, ka treneris baseina bijis viens ar 15 berniem! Vai tiesam nevienam neienaca prata, ka tas ir pilnigi neadekvati? Ja treneris ir aiznemts, stradajot ar berniem, tad ir jabut vismaz vel vienam dzivibas sargam, kas vero tos knarinus no malas.
Kerija
K
Skolotāju apmācībai nav nekādas nozīmes, jo viņi jau baseinā neiet līdzi. Skolotāji bērnu aizved, atved, palīdz tikt galā ar mantām, meitenēm izžāvēt matus utt. Baseinā ir treneri, kas IR apmācīti.
Kādi ir risinājumi?
K
Atklāti sakot, atceroties savus skolas laikus, gūt smagas traumas ir liela iespēja. Atceros, ka otrajā klasē lika lekt baseinā. Stipri sasitu galvu, turklāt tajā laikā nemaz peldēt nemācēju... Šodienas bērni ir vēl mazāk sportiski
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas