Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ventspils slimnīcas vadītājs rosina veicināt Ukrainas bēgļu vakcināciju pret Covid-19

Patlaban Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī ārstējas septiņi Covid-19 pacienti, divi no viņiem ir Ukrainas bēgļi, kuriem dzimtenē ir bijusi citāda vakcinācijas kārtība, tādēļ valstī vajadzētu veicināt bēgļu vakcināciju pret Covid-19, aģentūrai LETA sacīja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Viņš stāstīja, ka patlaban situācija ar Covid-19 slimniekiem ir būtiski uzlabojusies, salīdzinot ar ziemu un pavasari, jo samazinās inficēto skaits Latvijā un līdz ar to arī slimnīcās pacientu skaits ir mazāks. Pirms pusotras nedēļas bijušas dažas dienas, kad slimnīcā nebijis neviens Covid-19 pacients.

Patlaban slimnīcā esot septiņi Covid-19 pacienti, no kuriem tikai trijiem tā ir pamatdiagnoze.

Lācis vērš uzmanību, ka Ukrainas bēgļi ir riska grupa ne tikai Ventspils slimnīcā, bet visā valstī, jo viņiem dzimtenē ir bijusi citāda vakcinācijas sistēma.

Runājot par rudenī prognozējamo Covid-19 uzliesmojumu, Lācis atzīst, ka Covid-19 nekur nepazudīs, ar to būs jāsadzīvo līdzīgi kā ar gripu. Taču tagad mediķiem jau ir uzkrātas zināšanas un pieredze, kā arī slimnīcā ir nepieciešamais aprīkojums, medikamenti. Mediķis norāda, ka pašlaik nav zināms, vai rudenī neparādīsies kāds jauns Covid-19 paveids, taču tam nevajadzētu būt smagākas formas par iepriekšējiem.

Slimnīcā joprojām visi lieto maskas, pacientiem regulāri tiek veikti rutīnas testi, tāpat arī darbiniekus testē, taču retāk nekā iepriekš, par saglabātajiem drošības pasākumiem informē Lācis.

LETA jau vēstīja, ka, samazinoties kopējai saslimstībai ar Covid-19, tostarp pacientu skaitam, kam nepieciešama slimības ārstēšana slimnīcā, Valsts operatīvās medicīniskās komisija nolēma no 1.jūnija atcelt veselības aprūpes nozarē iepriekš izsludināto gatavības režīmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas