Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vērtēs VVD darbinieku atbildību, risinot jautājumu par aizdomīgiem konteineriem Saldus novadā

Valsts vides dienestā (VVD) sākta dienesta pārbaude par iesaistīto darbinieku atbildību, risinot jautājumu par 72 nezināmas izcelsmes vielas konteineriem Saldus novadā, aģentūrai LETA apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Kaspars Rūklis.

Laikraksts Diena iepriekš vēstīja, ka Saldus novadā pamestā fermā jau vismaz astoņus gadus stāv 72 viena kubikmetra tilpuma konteineri, kuros atrodas nezināmas izcelsmes viela, taču marķējumi uz tvertnēm liecina, ka tur glabājas degvielas piedeva. Jūlija sākumā VVD darbinieki šajā vietā novērsuši vides piesārņojuma draudus, jo no viena no konteineriem bija iztecējis tā saturs ar spēcīgu smaku.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Rūklis, teritorija Saldus novada Saldus pagasta Kalnadīķos, kur atrodas konteineri, pieder privātuzņēmumam SIA Inertie M, kura īpašnieks ilgstoši izvairījies no kontaktiem ar VVD Liepājas reģionālās vides pārvaldes inspektoru. VVD pārstāvji vairākkārt mēģinājuši ar norādīto kontaktpersonu sazināties, taču bez panākumiem, jo nosūtītās ierakstītās vēstules nonākušas atpakaļ reģionālajā vides pārvaldē.

"Publiskajā telpā šī situācija, kad pamestā fermā neatbilstoši atrodas 72 konteineri ar nezināmas izcelsmes vielu, nonāca pirms gada. Gada laikā ir uzsāktas un turpinās sarunas par iesaistīšanos teritorijas sakārtošanā ar vietējo pašvaldību. Panākta vienošanās, ka par pašvaldības līdzekļiem notiek konteineros esošo vielu analīžu veikšana. Analīžu rezultāti ir saņemti un lūgts Veselības inspekcijas viedoklis par to, vai tie ir bīstami cilvēku veselībai," skaidroja VARAM pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, ņemot vērā jautājuma lēno virzību un nolūkā izvērtēt, vai VVD ir rīkojies atbilstoši, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus un iesaistīto darbinieku atbildību, VVD ir sākta dienesta pārbaude.

Top komentāri

Jānie Rolis
J
Tas bija jādara jau krietni agrāk, pēc gudrona dīķu projekta izgāšanas.
David Shul'ga
D
Atkal akmens Koļegovas vadītajā iestādē. Vai beigu beigās izrādīsies, ka š8 iestāde ir daudzo vides pārkāpumu piesedzēja?
nu
n
tādiem VID ''darbiniekiem '' kaitniekiem jāsēž cietumā un tādu ne mazums .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas