Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Antiglobālisti protestēs pret eiro ieviešanu un dibinās partiju

Biedrība Antiglobālisti 31.janvārī - dienā, kad Saeima galīgajā lasījumā plāno pieņemt eiro ieviešanas likumprojektu, - gatavojas protestēt pret eiro ieviešanu, savukārt pēc tam notiks sapulce, kurā domubiedri sāks veidot jaunu politisko spēku, pastāstīja Antiglobālistu valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Sapulce 31.janvārī norisināsies no plkst.8.30 līdz 10, un tajā plānots izmantot skaņu pastiprinošas ierīces. Protesta pieteicēji prognozē, ka akcijā piedalīsies aptuveni 50 cilvēku. Vienlaikus iesnieguma autori norāda -, ja gadījumā Saeima atliks likumprojekta pieņemšanu uz citu dienu, arī viņi savu protesta pasākumu vēlētos pārcelt uz attiecīgo laiku.

"Mēs uzskatām, ka valstij tik svarīgi jautājumi ir obligāti nododami tautas nobalsošanai. Tas ir pārāk svarīgi, lai to izlemtu 100 cilvēki," domā Orols.

Pēc protesta akcijas Antiglobālisti tās dalībniekiem 31.janvāra vakarā organizēs sapulci - tā būs pirmā no vairākām priekšsapulcēm, kurā domubiedri tiks aicināti veidot jaunu politisko spēku. Partijas programmas pamatelementi paredz Latvijas izstāšanos no Eiropas Savienības un iekšējā tirgus aizsardzību, ko citādi nav iespējams nodrošināt, klāstīja Orols.

"Tirgus ir pilns ar ārzemju precēm, kuras ražo latvieši citu valstu rūpnīcās. Saeimas partijas 100% šo jautājumu nerisina, tikai turpina iet vienā virzienā. Ir jāmaina virziens," uzsvēra antiglobālists.

Kā ziņots, eiro ieviešanu neatbalsta arī Saeimas opozīcijā esošie politiskie spēki - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība Saskaņas centrs (SC). Eiro ieviešanas likumprojekta apstiprināšanas gadījumā partijas plāno lemt par 34 deputātu parakstu vākšanu referenduma rosināšanai par minēto normatīvo aktu. Valdība plāno ieviest eiro no 2014.gada 1.janvāra, bet eiro ieviešanas likumprojektu galīgajā lasījumā paredzēts pieņemt 31.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas