Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Attīstībai/Par!, Jaunā Vienotība un NA Bordāna valdībā neies

Apvienība Attīstībai/Par! (AP), nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) un Jaunā Vienotība (JV) nolēmušas izstāties no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītajām valdības veidošanas sarunām.

A/P! arī aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt citu premjera kandidātu, tikmēr Jaunās Vienotības pārstāvis un aizejošās valdības ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vietnē Twitter informēja, ka Jaunā Vienotība par to, vai lūgt Vējonim nominēt citu premjera amata kandidātu, vēl nav vienojusies.

Kā liecina A/P! līdera Daniela Pavļuta vēstule apvienības biedriem, A/P! informējusi JKP līderi Jāni Bordānu, ka apvienība ir nolēmusi apturēt sarunas par dalību Bordāna valdībā.

Arī JV un NA pārstāvji pēc šodienas tikšanās apliecināja, ka ir izstājušies no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Pavļuts žurnālistiem norādīja, ka ir nolemts pārtraukt sarunas, ņemot vērā arī to, ka valdības veidošanas procesā trūkusi savstarpējā uzticēšanās un ka JKP valdības deklarācijas projekts ir tapis uz pamatiem, kas neesot ilgtspējīgi. Politiķis norādīja, ka pēc finansiālo iespēju apzināšanās ir secināts, ka JKP valdības deklarācijas uzmetumā ietvertie solījumi vēlētājiem nav izpildāmi.

Arī JV politiķis Arvils Ašeradens apliecināja, ka JV izstājas no valdības veidošanas sarunām.

Savukārt NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka Bordāna iespējas izveidot valdību de facto ir izsmeltas.

Kā ziņots, 7. novembrī Valsts prezidents nominēja Bordānu premjera amatam, vienlaikus norādot, ka, ja JKP līderim neizdosies valdību izveidot līdz 21. novembrim, viņš ir gatavs nominēt citu premjera amata kandidātu.

Bordāns bija iecerējis, ka viņa veidotajā valdībā varētu būt pārstāvēti pieci politiskie spēki - JKP, KPV LV, A/P!, NA un JV. Tomēr līdz pat trešdienas rītam šiem politiskajiem spēkiem nebija izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

atīs..-Pret
a
Vai šī trijotne gatava nostāties paši PRET sevi?!
Jāzeps
J
Ir OK kautvai pēc gada jaunas vēlēšanas bet vecajām mēslu partijām nav vietas saeimā!!!
Sanitārs
S
A-Pret - žurkulēni, turklāt ļoti bīstami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas