Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Attīstībai/Par! un Jaunā Vienotība savu tikšanos dēvē par jaunu fāzi valdības veidošanas sarunās

Attīstībai/Par! (AP) un Jaunās Vienotības (JV) otrā klātienes tikšanās iezīmējot jaunu fāzi valdības veidošanas sarunās, žurnālistiem paziņoja abu politisko spēku līderi.

AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts pēc tikšanās ar JV pārstāvjiem pauda, ka sarunās vērojams progress, un politiķi apspriež pēc būtības to, kas topošajai koalīcijas jādara. Abu politisko spēku daudzi ieskicētie darbi ir ļoti līdzīgi, pauda Pavļuts. "Varam teikt diezgan droši, ka šī tikšanās iezīmē jaunu fāzi topošās koalīcijas veidošanas sarunās," norādīja Pavļuts. 

Viņa paustajām piekrita arī JV līderis Arvils Ašeradens, kurš sarunas arī vērtēja kā konstruktīvas, jo politiķi sāk strādāt pie reāli veicamo darbu saraksta. Ašeradens arī pauda, ka šī tikšanās iezīmē jaunu fāzi nākamās koalīcijas veidošanā.

Ašeradens tieši nevērtēja, kuras partijas vadītās sarunas ir bijušas veiksmīgākas - AP, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vai KPV LV. Viņš gan piebilda, ka sarunās ar AP panākts vislielākais progress attiecībā uz veicamajiem darbiem.

Gan Pavļuts, gan Ašeradens šodien atkārtoti pauda, ka būtu jāveido plašāka koalīcija, iekļaujot tajā sešas partijas, proti, visus parlamentā ievēlētos politiskos spēkus, izņemot Saskaņu.

AP šodien turpinās tikties ar citiem politiskajiem spēkiem - JKP un nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK. To, ka iniciatīvu koalīcijas veidošanā pārņēmusi Attīstībai/Par!, šodien vēstīja arī laikraksts Diena.

Top komentāri

štepsele, ērce un briedis ARĪ
š
uz sili cer...briedis par siles biedru, stepsele - silē ieštepselēties, bet ērce - silei pesūkties... kad nu nevar, tad MAUN
Ilona Kulda
I
Interesanti, vai Vējonis nominērs Pabriku premjera amatam
Gejs un Destiļators
G
Ilgai Gorei bija taisnība - vēlēšanās faktiski uzvarēja Vienotība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas