Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gods kalpot Rīgai iekšēji nespēj vienoties par kandidātu Rīgas mēra amatam

Gods kalpot Rīgai (GKR) valde šodien nespēja izlemt, kuru partijas biedru virzīt Rīgas mēra amatam. GKR Rīgas domes frakcija mēra amatam ir ierosinājusi izvirzīt deputāti Daini Turlo un šo ierosinājumu uztur spēkā.

Partijas biedri par šo jautājumu aiz slēgtām durvīm diskutēja gandrīz divas stundas. Kā noskaidroja aģentūra LETA, domas par labākajiem mēra amata kandidātiem dalījās, jo daļa biedru mēra amatam vēlējās virzīt pašreizējo domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu, uzsverot viņa pienesumu domes darbā un spēju "uzņemties atbildību pilsētai grūtos laikos".

Tikmēr daļa biedru aicināja atbalstīt Turlā kandidatūru, mudinot uzticēties frakcijas lēmumam un norādot, ka politiski Turlais mēra amatam būtu piemērotāks kandidāts, bet Burovs varētu turpināt strādāt kā vicemērs.

Patlaban Turlais ir Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājs.

Arī pats Burovs partijas biedriem uzsvēra, ka daudz vairāk praktisku un pilsētai noderīgu darbu viņš varētu paveikt esot, piemēram, vicemēra amatā. Burovs norādīja, ka nekandidēt uz mēra amatu esot viņa personīgs lēmums.

Vairāki GKR līderi atzīmēja, ka vairums Saskaņas frakcijas deputātu esot apliecinājuši gatavību atbalstīt GKR virzītu kandidātu.

Noslēguma partijas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks rosināja izsludināt sēdē pauzi līdz trešdienas plkst.10.30, lai rīt no rīta vienotos par gala lēmumu, ko virzīt mēra amatam.

GKR jau aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka Rīgas mēra amatam piedāvās kādu no savas partijas pārstāvjiem, jo partija "ir gatava uzņemties iniciatīvu vadīt pilsētu līdz 2021.gada pašvaldību vēlēšanām".

Ja partija Saskaņa Rīgas mēra amatam izvirzīs savu kandidātu, GKR šo kandidātu neatbalstīs, ir atzinis GKR līderis Ameriks, kurš pat ir izteicies - ja Saskaņa neatbalstīs GKR kandidātu Rīgas mēra amatā, var nākties rīkot ārkārtas vēlēšanas.

Tikmēr Saskaņas vidū vienotas nostājas šajā jautājumā vēl nav - daļa deputātu GKR kandidātu ir gatavi atbalstīt, bet daļa - nē. Tiek pieļauts, ja GKR iegūs mēra amatu, galvaspilsētas vadītājam būs divi vietnieki - abi no Saskaņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas