Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KPV LV neies uz valdības veidošanas sarunām ar ZZS, ja to pārstāvēs cilvēki bez tautas mandāta

Partija KPV LV neies uz valdības veidošanas sarunām ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), ja tajās politisko spēku pārstāvēs cilvēki bez tautas mandāta, aģentūru LETA informēja KPV LV līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa.

KPV LV par savu pozīciju norādījis pēc publiski izskanējušās informācijas, ka ZZS valdības veidošanas sarunās pārstāvēs arī Saeimā neievēlētie deputāta amata kandidāti - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

ZZS sarunu grupā ir arī 13.Saeimā ievēlētais politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

KPV LV politiķe norādīja, ka uz sarunām ar politisko spēku varētu nākt Krauze viens pats, vai arī ZZS var izveidot citu komandu no ievēlētajiem deputātiem.

Krauze aģentūrai LETA norādīja, ka ZZS vēl apspriedīsies, kā rīkoties šajā situācijā. Politiķis skaidroja, ka politiskais spēks Brigmani un Tavaru ir izvēlējies, jo viņi ir ievēlēti par ZZS veidojošo partiju priekšsēdētājiem un pārstāv LZS un LZP atbilstoši partiju statūtiem. Abas partijas arī lēma, kuru cilvēkus virzīt par kandidātiem uz parlamentu, norādīja Krauze.

Kā ziņots, ZZS attiecīgos politiķus sarunām izvēlējušies, lai tiktu pārstāvēta gan ZZS vadība, gan politiskās apvienības abu pamatpartiju vadītāji, iepriekš skaidroja Krauze.

Lai gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis 13.Saeimas vēlēšanās palicis pirmais aiz "svītras" Zemgales vēlēšanu apgabalā, politiķis norāda uz vēlētāju viņam ievilktajiem plusiem un sola turpināt darboties politikā. Politiķis neuzskata sevi par zaudētāju, jo 3.vieta ir vērtējama kā labs rezultāts un citos apstākļos, kad tiktu saņemtas trīs līdz četras vietas no apgabala, tas ļautu arī nonākt Saeimā.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saskaņai parlamentā varētu būt 23 vietas, politiskajai partijai KPV LV un Jaunā konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, Attīstībai/Par! un Nacionālajai apvienībai - katrai 13 vietas, ZZS - 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" - astoņas vietas.

Top komentāri

haha
h
Kaut kāda bērnudārza loģika, kuru var dēvēt par tipisku provinciālismu. Jau iejutušies pašieceltu uzvarētāju lomā un sāk bīdīt naivus ultimātus.
K#
K
Anglijas karaliene un tās klauns tak nerunās ar kaut kādiem plebejiem bez tautas mandāta !
?
?
Suņubūdai suņubūdas intelekts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas