Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālās apvienības aizsardzības ministra kandidāte būs Mūrniece, iekšlietām virzīs Šnori

8. septembrī, sestdienā kopā sanāca Nacionālās apvienības (NA) Dome, kas apstiprināja partijas ministru kandidātus 13. Saeimas vēlēšanām un paplašināto vēlēšanu programmu, portālu Diena.lv informēja partijā.

NA prioritātes 13. Saeimā būs: 1. latviešu nācijas fiziska pastāvēšana, kas sevī ietver demogrāfijas jomu (labklājības ministrija), reemigrācija (VARAM); 2. nācijas garīga pastāvēšana, kas nozīmē atbildību par kultūras un izglītības jomām un 3. drošība jeb iekšlietu un aizsardzības jomas.

NA Ministru prezidenta amata kandidāts Roberts Zīle Domes sēdē uzsvēra: “Šajās svarīgajās vēlēšanās, kad apzināti esam ieturējuši valstisku nostāju neiesaistīties latviešus skaldošās un nomelnojošās publisko attiecību shēmās, ministru amatiem virzām kandidātus, kas ar savu politisko stāju kā jaunie, tā pieredzējušie ir spējīgi un enerģijas pilni attīstīt nacionālo politiku, veidojot latvisku, drošu un augošu Latviju gan demogrāfijas, darbaspēka, gan ekonomikas jomās.”

R.Zīle prezentēja savu nākamās valdības ministru komandu, ko apstiprināja NA Dome. Aizsāktos nozares darbus turpināt plāno kultūras ministre Dace Melbārde. Ārlietu ministra kandidāts būs Saeimas deputāts Rihards Kols, aizsardzības ministra amatam tiek virzīta Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. 

Iekšlietu ministra amata kandidāts ir Saeimas deputāts Edvīns Šnore, esošais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs valdībā varētu turpināt atbildēt par tieslietu nozari, bet finanšu ministra amatam tiek virzīta Latvijas Universitātes lektore un pētniece Līga Leitāne.

Nacionālā apvienība ir arī pārliecināta, ka zemnieku saimniecības Zilūži īpašnieks un vadītājs Jānis Grasbergs būtu vislabākais kandidāts zemkopības ministra amatam, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas grožus NA gatava nodot Saeimas deputātam, vēstures zinātņu doktoram Ritvaram Jansonam.

Kā labklājības ministru partija vēlas redzēt Saeimas deputātu, Demogrāfisko lietu centra vadītāju Imantu Parādnieku, bet par veselības ministri - Elīnu Treiju. 

NA atsevišķi izdala saimniecisko jautājumu ministriju bloku, kur ir vairāki kandidāti uz šī bloka ministrijām. Šajā blokā ietilpst Ekonomikas, Satiksmes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. Tām piemēroti ministru kandidāti būtu vairāki - Pēteris Leiškalns, Andris Čuda, Jurģis Klotiņš un esošais ministrs Kaspars Gerhards.

Top komentāri

smukais runcis
s
Pie mums tā pierasta un veca lieta, ka āžus ceļ par dārzniekiem. Kādreiz bija daudz un dikti jāmācās, lai kādā jomā būtu speciālists. Tagad, ja degunu apsildījis vienā, tad proti un pārzini pilnīgi visu. Tāpēc jau Latvija ir tur, kur tādi dārznieki noved.
Sviests
S
Kāpēc Latvijā ministri nevar būt ar attiecīgu izglītību un pieredzi jomā, kā tas ir ASV vai Anglijā. Mums ir tā: šodien izglītības ministrs, tad tas pats cilvēks ir ekonomikas ministrs, tad kultūras utt. Gluži kā politiskā staigule Pabriks: tad aizsardzības ministrs, tad EP deputāts, tad premijers, rīt kultūras, utt
Šausmas
Š
Šito sievišķi varētu likt kaut kur skolā vai tamlīdzīgi,bet iekšlietās viņa neder ,nav attiecīgas izglītības.Viņa taču neko no tā nesaprot,salaidīs visu dēlī. Tādi brīnumi var notikt tikai Latvijā,ka ar tulka blociņu rokās raujās uz aizsardzības ministra amatu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas