Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Reformu partija tuvinās Vienotībai un nacionāļiem līdzi nedosies

Tuvākajās dienās pēc premjera Valda Dombrovska (Vienotība) sarunām ar koalīcijas partijām un opozīcijā esošo Zaļo un Zemnieku savienību kļūs skaidrs, vai valdības partijas spēj arī turpmāk strādāt esošajā sastāvā. Nacionālās apvienības _Visu Latvijai!-_TB/LNNK (NA) pirmdien raidītie signāli liecina, ka apvienība pošas projām no valdības.

Vienotībai tādā gadījumā būtu jāmeklē atbalsts pie Zaļo un Zemnieku savienības, pret kuru vairs nav iebildumu Reformu partijas jaunajam līderim Edmundam Demiteram. Taču ZZS prasības par pašvaldību interešu ievērošanu valsts budžetā premjeram varētu būt vēl lielāks apgrūtinājums nekā NA vēlmes.

Pirms otrdien paredzētās Dombrovska tikšanās ar NA līderiem viens no viņiem - apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars - paziņoja, ka neredz iespēju balsot par nākamā gada valsts budžeta projektu un palikt šajā valdībā, ja tiks iedzīvināts Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvājums par uzturēšanās atļaujām. Tas paredz noteikt ikgadējo kvotu - 1000 darījumu ar nekustamo īpašumu, uz kuru pamata tiek izsniegtas uzturēšanās atļaujas.

EM priekšlikumu prezentēja RP līderis Edmunds Demiters, kurš pagājušajā nedēļā vienojās ar NA strādāt nešķiramā tandēmā - vai nu abi valdībā, vai neviens. Pēc brīvdienām, kuras Demiters, iespējams, vadījis politiskajās konsultācijās, viņa viedoklis bija mainījies. Ar NA viņš runājis tikai par darbības koordināciju, "kas tagad arī notiek". Uz vaicāto, vai RP varētu atstāt valdību kopā ar NA, Demiters pēc tikšanās ar Valdi Dombrovski atbildēja: "Mums nekur nav jāiet." Viņaprāt, uzturēšanās atļauju dēļ nevar riskēt ar valdību. Mediji nebūtu uzzinājuši par RP un NA neafišēto vienošanos, ja NA nebūtu par to pavēstījusi.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena otrdien, 8.oktobrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas