Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Reģionu alianse neatbalsta sadarbības līguma noslēgšanu ar Latvijas attīstībai

Reģionu alianses (RA) valde nolēmusi neatbalstīt sadarbības līguma slēgšanu ar partiju Latvijas attīstībai (LA), vēsta partijas pārstāvis Valdis Verners.

Valde šo līgumu neparakstīs, jo tas neatbilst RA pamatnostādnēm, kā arī ir vērtējams kā juridiski nekorekts dokuments, kas faktiski paredz Latvijas Reģionu Apvienības (LRA) darbības izbeigšanu politisko partiju apvienības statusā.

"Mēs šobrīd gatavojamies Saeimas vēlēšanām, tādēļ rūpīgi izvērtējam, ar kuriem sadarbības partneriem ir kopēji mērķi un redzējums par to īstenošanu. Partija kā tāda, mūsuprāt, ir domubiedru grupa - tie ir cilvēki, kurus vieno kopēja izpratne par vērtībām un tai atbilstošu rīcību, tādēļ arī veiksmīga sadarbība mērķu īstenošanai un labs attīstības potenciāls būs iespējams tikai ar līdzīgi domājošām partijām un biedrībām," norāda RA priekšsēdētājs Andrejs Ence.

LA piedāvātais līgums RA neesot pieņemams vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tas neparedzot vairākas vienošanās, kas jau ir noslēgtas ar esošajiem sadarbības partneriem. Otrkārt, tajā netiekot definētas kopīgas vērtības un konkretizēti uzdevumi, kas būtu jārealizē Latvijas sabiedrības interesēs.

Treškārt, tas faktiski paredzot LRA kā politisko partiju apvienības likvidāciju, norāda partija. Proti, politisko partiju likums nosaka, ka partija vienlaikus var būt tikai vienā reģistrētā partiju apvienībā, savukārt partiju apvienībai aizliegts dibināt citu partiju apvienību.

Līdz ar to LA aicinājums un arī līgumā ietvertais mērķis veidot plašu politisko apvienību startam 13.Saeimas vēlēšanās, tajā iekļaujot partiju apvienību LRA, ir neiespējams, ja vien šī līguma patiesais mērķis neparedz izbeigt LRA darbību.

Kā pauž Ence, RA nevar piekrist šādi definētam mērķim, jo RA un LRA virsmērķis ir strādāt iedzīvotāju labā, nevis nodrošināt kāda atsevišķa politiska grupējuma eksistenci.

 

Top komentāri

Latvijas gremdētāji
L
Sadarbības alianses jaunais nosaukums varētu būt Latvijas gremdēšanai. Tagad par šiem noteikti nebalsošu...
rekur
r
Sadarbības līgums "trušādai" ar "ežādiņu". Neviens taču viņus Saemā neievēlēs. Būtu vismaz soc. aptaujā paskatījušies. Vieniem 3% otriem 0,5%.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
VAI TAD DP BEIDZOT NEIZTĪRĪSTO DIENU NO KRIEVU FAŠISTIEM ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas