Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Saskaņa par Ministru prezidenta amata kandidātu izvirzījusi Ivaru Zariņu

Partija Saskaņa par Ministru prezidenta amata kandidātu 14.Saeimas vēlēšanām izvirzījusi bijušo parlamenta deputātu Ivaru Zariņu, šodien pēc Saskaņas kandidātu saraksta iesniegšanas Centrālajā vēlēšanu komisijā aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas deputāte Regīna Ločmele.

Zariņš šā gada februārī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā nolika Saeimas deputāta mandātu, atzīstot, ka kļūdījies savos apgalvojumos, ka Krievija karu nesākšot.

"Savulaik, redzot, kā kara retorika aizvien vairāk tiek izmantota, lai novirzītu sabiedrības uzmanību no mūsu varas neizdarībām, lai mazinātu šādu kara retorikas izmantošanu un fokusētu sabiedrības uzmanību uz problēmām, kuras ir mūsu varas kompetencē, un kuras tā izvairās risināt un vairās pat diskutēt par tām - es publiski apstrīdēju "lielā kara" iespējamību un apsolīju nolikt savu deputātu mandātu, ja sāksies karš," toreiz klāstīja politiķis, atzīstot - situācijā, kad karš ir kļuvis par skaudru realitāti, viņam atliekot vien nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Ločmele pati būs "Saskaņas" saraksta līdere Latgales vēlēšanu apgabalā. Politiķe norādīja, ka šoreiz kandidēs Latgalē, ņemot vērā arī to, ka viņu ir uzrunājuši Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) un Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S), kuri uzskatot, ka Ločmele "ar savu enerģiju" būs spējīga aizstāvēt novada un pārējos valsts iedzīvotājus sociālajā jomā.

Deputāte vērsa uzmanību, ka, "ņemot vērā gaidāmo sociālo krīzi", Latgale ir īpaši apdraudēta gan bezdarba, gan nabadzīgo iedzīvotāju īpatsvara dēļ.

"Vēlēšanās "Saskaņa" startē kā vienota komanda, un mūsu izveidotie kandidātu saraksti vēlēšanu apgabaliem ir komandas darba augstākā pilotāža," uzsvēra Ločmele. Politiķe skaidroja, ka ar vēlēšanu apgabalu pirmajiem numuriem partija ir izpildījusi uzdevumu piedāvāt sabiedrībai "jaunus uzvārdus", kā pirmo numuru Zemgalē izvirzot zvērinātu advokātu Aleksandru Kazačkovu. Ločmele nosauca arī pārējos saraksta līderus.

Kā ziņots, sarakstu Rīgā ievadīs "Saskaņas" līderis un ilglaicīgs Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs, Kurzemē - partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins, Latgalē - Saeimas deputāte Ločmele, Vidzemē - no Saeimas aizgājušais Zariņš. Savukārt Zemgalē kā pirmais numurs startēs zvērināts advokāts Kazačkovs, kurš tostarp iepriekš bijis partijas "Republika" valdes loceklis un līdzdibinātājs. Viņam sarakstā sekos parlamentārietis Vitālijs Orlovs.

"Saskaņa" uz 14.Saeimas vēlēšanām dosies, par kandidātiem izvirzot virkni līdzšinējo parlamenta un pašvaldību domju deputātu. No esošajiem 18 "Saskaņas" Saeimas frakcijas deputātiem 14.Saeimā kopumā cer iekļūt 16, jo gaidāmajās vēlēšanās nolēmusi nestartēt Inga Goldberga un Vladimirs Nikonovs.

No pašvaldību domēm sarakstā iekļauta, piemēram, Rīgas domes deputāti Anna Vladova, Igors Solomatins, Andrejs Kozlovs un Raimonds Rubiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas