Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pret neuzticības izteikšanu Ašeradenam nobalsoja vairākums - 53 deputāti

Saskaņas rosinātajai Ašeradena gāšanai ar KPV LV atbalstu nepietiek

Saeima šodien noraidīja Saskaņas deputātu iesniegto pieprasījumu par neuzticības izteikšanu ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (Jaunā Vienotība - JV). Par Ašeradena demisiju nobalsoja deputāti no pieprasījumu iesniegušās Saskaņas frakcijas, kuriem piebalsoja KPV LV frakcija un deputāte Inguna Rībena (NA), kopā savācot 35 balsis. Pret Ašeradena demisiju nobalsoja 53 deputāti, bet Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) balsojumā atturējās. Ašeradens KPV LV, kas ir viena no sarunu dalībniecēm jaunās valdības veidošanas procesā, balsojumu pret viņu nesaistot ar valdības veidošanu, bet uztverot kā "vērtējumu aizejošajai valdībai".

KPV LV un Jaunā vienotība, kuras līderis ir Ašeradens, risina sarunas par iespējamu kopīgu strādāšanu nākamajā koalīcijā, tomēr KPV LV vēl nav devusi pavisam skaidru atbildi, vai un cik daudz tās deputāti varētu balsot par JV pārstāvja Krišjāņa Kariņa veidotās valdības apstiprināšanu.

Demisijas pieprasījums tika iesniegts saistībā ar Saeimas iepriekš atbalstīto pieprasījumu Ašeradenam par Ekonomikas ministrijas (EM) īstenotās subsidētās elektroenerģijas valsts atbalsta shēmas un EM rīcības tiesiskumu un likumību.

Ašeradens KPV LV šodienas aktivitātes Saeimā attiecībā uz JV politiķiem nesaistot ar jaunās valdības veidošanas procesu.

Ašeradens aģentūrai LETA pauda, ka KPV LV rīcība skaidrojama ar viņu iebildumiem pret OIK. Viņš norādīja, ka ir piedāvājis OIK atcelšanu veikt trīs gados, savukārt, ja KPV LV piedāvā citu tiesisku risinājumu, tad var "doties uz priekšu" arī ar šīs partijas piedāvājumu.

KPV LV balsojumu pret viņu Ašeradens vērtē kā atsevišķu jautājumu - kā vērtējumu aizejošajai valdībai. Savukārt jaunās valdības veidošana ir cits, nesaistāms jautājums un pašlaik notiek darbs pie tās deklarācijas jeb darāmo darbu apkopojuma izveidošanas, skaidroja politiķis.

Saeimas kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā desmit deputāti var rakstveidā iesniegt pieprasījumus Ministru kabineta locekļiem. Pieprasījumu komisija divu nedēļu laikā izskata pieprasījumu un iesniedz Prezidijam atzinumu par to. Pieprasījumu komisija var atzīt, ka pieprasījums ir pieņemams, daļēji pieņemams vai noraidāms. Par pieprasījuma pieņemšanu vai noraidīšanu lemj Saeima.

Ne mazāk kā desmit deputāti vai Pieprasījumu komisija var iesniegt arī lēmuma projektu sakarā ar pieprasījumu par neuzticības izteikšanu Ministru kabinetam, Ministru prezidenta biedram vai ministram.

(papildināts ar Ašeradena komentāru)

Top komentāri

Margarēta
M
Nuja, Pieprasījumu komisiju vada stulbā Linda Liepiņa no KPV. Ko var gribēt. Šis balsojums šodien bija absurds gan no juridiskā, gan elementāras loģikas viedokļa.
Margarēta
M
Atklāti sakot, pilnīgi idioti! Kāda jēga prasīt demisiju ministram, kurš formāli JAU IR DEMISIONĒJIS. Viņš tak nevar demisionēt 2reiz. Visa valdība formāli ir demisionējusi un tikai pilda funkcijas, kamēr nav izveidota jauna valdība, jo bez valdības pavisam valsts būt nedrīkst nevienu brīdi. Te nu ir deputāteļu domāšanas līmenis un dažu labu juristeļu (AG) izpratne par Satversmi. Rībena neizbrīna. Viņai jau sen ir čuras galvā.
Kika
K
Vakar Tieşajā rună LTV1 Kaimiņš kărtējo reizi apliecināja savu aprobežotību. Var tādi lumpeņu izklaidei maisīties pa Saeimu Taču ne jau valdībă.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas