Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

A.Latkovskis: Man nav piedāvāts vadīt darba grupu mītiņu likuma izmaiņu izstrādei

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), lūgts komentēt Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka  Edmunda Demitera izteikumu, ka A. Latkovskim būtu jāvada topošā darba grupa, kura strādās pie izmaiņām jautājumā par sapulču, gājienu un piketu organizēšanu, nodēvēja šo paziņojumu par „zināmu pārsteigumu”.

Diena.lv norādīja A. Latkovskis, viedoklis, ka būtu jāizveido koalīcijas darba grupa, kas izstrādātu izmaiņas likumā Par sapulcēm, gājieniem un piketiem, ir izskanējis jau iepriekš, taču detalizētāk šis jautājums nav apspriests, tāpat viņam līdz šim neviens nav piedāvājis uzņemties vadīt likuma izmaiņu izstrādi. „Dažādu iemeslu dēļ priekšroka tiek dota likuma izmaiņu izstrādei koalīcijas ietvaros, un arī es uzskatu, ka izmaiņas minētajā likumā ir nepieciešamas, un darbs veicams šādā formātā,” norāda A.Latkovskis, piebilstot, ka „līdz šim jautājums kaut kā nemanāmi ticis atlikts, taču skaidrs, ka ilgi tā turpināties nevar”.

Vienlaikus politiķis uzsver, ka darba grupu likumprojekta izstrādei vadīs tikai gadījumā, „ja būšu pārliecināts, ka pastāv nopietna interese par sabiedriski nozīmīgu izmaiņu veikšanu”. Pēc viņa vārdiem, likuma izmaiņām jābūt saistītām ar vispārējiem standartiem, nevis „kādām mirklīgām politiskām iegribām”. „Ja redzēšu, ka tā ir, un tikšu aicināts vadīt šādu darba grupu, tad piekritīšu labprāt. Ja šo priekšnoteikumu nebūs, tad atvainojiet,” bilst A. Latkovskis.

Jāatgādina, ka pēc E. Demitera domām, nebūtu pareizi, ka šo darba grupu vadītu nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis, ņemot vērā šī politiskā spēka deputātu rīcību 16.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas