Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Līdzšinējo mēru Raiti Ābelnieku (attēlā) nogāza ar Saskaņas, LRA, Latvijas attīstībai un LSDSP balsīm

Ābelnieku nogāzušie deputāti pirms jaunā mēra ievēlēšanas tiksies ar pilsētniekiem

Daļa Bauskas novada domes deputātu, kas izteica neuzticību līdzšinējam domes priekšsēdētājam Raitim Ābelniekam (NA) trešdienas vakarā, plkst.19, pirms rīt paredzētās ārkārtas domes sēdes, kurā plānots ievēlēt jaunu domes vadību, rīko tikšanos ar iedzīvotājiem, aģentūrai LETA pastāstīja uz domes priekšsēdētāja amatu pretendējošais deputāts Aleksandrs Novickis (LRA).

Tikšanās domes ēkā piedalīsies Novickis, Karīna Andreika (LRA), Gatis Skurba (No sirds Latvijai), Raimonds Žabovs (LSDSP) un Juris Landorfs (LSDSP).

Sarunās ar iedzīvotājiem plānots skaidrot deputātu rīcību, paužot neuzticību Ābelniekam, varas maiņas nepieciešamību domē un turpmāko darbu, klāstīja Novickis.

Viņš neslēpa, ka ir gatavs kandidēt uz domes priekšsēdētāja amatu, taču oficiāli darbam izvirzīts vēl nav, lai gan līdzšinējie pozīcijas deputāti amatam oficiāli jau izvirzījuši domes priekšsēdētāja vietnieku Voldemāru Čaču (NA). Pēc Novicka teiktā, domē pašlaik notiek nežēlīga cīņa un tirgošanās par deputātu balsīm, tāpēc balsojums par domes priekšsēdētāju esot neprognozējams.

Jau vēstīts, ka aprīļa beigās ārkārtas domes sēdē deviņiem deputātiem paužot neuzticību Ābelniekam, viņš zaudēja amatu. Neuzticības balsojumu atbalstīja Saskaņas, Latvijas Reģionu apvienības, partijas Latvijas attīstībai, kā arī Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāti. Pārējie deputāti domē pārstāv nacionālo apvienību, Vienotību un Zaļo un zemnieku savienību.

Laikraksts Diena šonedēļ ziņoja, ka lielākās izredzes vadīt Bauskas novada domi esot Čačam, savukārt opozīcijas līdera Novicka iespējas pārņemt varu pēc veiksmīgi īstenotās krēsla atbrīvošanas netiekot augstu vērtētas, lai arī viņš ir apņēmies kandidēt uz amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas