Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Āboltiņa: Sudrabas ievēlēšana par oligarhu lietas izmeklēšanas komisijas vadītāju ir "ārprātīgs cinisms"

Tā dēvētajās "oligarhu sarunās" minētās deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) ievēlēšanas par parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju ir "ārprātīgs cinisms", uzskata Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Politiķe šo gadījumu salīdzināja ar Saeimas balsojumu 2011.gadā pret kratīšanas veikšanu pie kādreizējā deputāta Aināra Šlesera, pēc kura toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers rosināja parlamenta atlaišanu.

"Vienotības" Saeimas frakcija šovakar pārrunāja turpmāko rīcību saistībā ar šo situāciju. Šīs frakcijas deputāts Andrejs Judins arī kandidēja uz komisijas vadītāja amatu, taču vairākums atbalstīja Sudrabas kandidatūru. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi iniciēja Vienotība.

Ābotliņa akcentēja, ka šis jautājums arī tiks uzraudzīts citās komisijās, ko vada Vienotības deputāti. Pēc frakcijas sēdes politiskā spēka izplatītajā paziņojumā pausts, ka frakcija ir apņēmusies no komisijas vadītājas pieprasīt kvalitatīvu izmeklēšanas komisijas darbu un tās rezultātu atspoguļojumu starpziņojumos, lai nepieļautu "oligarhu sarunu" dalībnieku ietekmi uz politisko procesu un manipulēšanu ar demokrātiju un tiesiskumu.

Arī partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs sociālajā vietnē Twitter uzsver, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija ir spēcīgs instruments. "Tas ir nožēlojami, ka komisijas vadība tiek uzticēta cilvēkam, kurš pats ir minēts sarunās kā Krievijai tīkams premjera amata kandidāts. Vienotība profesionāli strādās komisijā un uzstās, lai izmeklēšana ir objektīva," piebilst Piebalgs.

Partiju Vienotība pametušais Saeimas deputātu piecinieks vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar lūgumu izvērtēt, vai Sudrabas atrašanās "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā ir likumīga.

Īsi pēc Saeimas lēmuma atbalstīt Sudrabu izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā deputāti Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Judins, Aleksejs Loskutovs un Ilze Viņķele ar iesniegumu vērsās Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, prasot vērtēt, vai Sudrabas atrašanās minētajā amatā ir atbilstoša Parlamentārās izmeklēšanas komisijas likumam un Saeimas deputāta Ētikas kodeksam.

Kā ziņots, par "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta Sudraba.

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās "oligarhu sarunās", Nacionālās apvienības un Vienotības deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Top komentāri

Mjā ...
M
Kā teica Andris vēsturiskajā sarunā ar Aināru, par priekšnieku jāliek lielākais K. Lai lietas notiktu pareizā virzienā. Nekas nemainās ...
Vai tad...
V
tava sēdēšana Parlamentā nav cinisms, ābolīte?
Ku kū
K
... kad ciniķe runā par cinismu, tad ir sarkasms.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas