Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Āboltiņa: Zalāna izteikumi par TP "neatrašanos" valdībā ir pliķis sejā vēlētājiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) izteikumi par Tautas partijas (TP) "neatrašanos" valdībā ir pliķis sejā viņu vēlētājiem, šādu viedokli medijiem izplatītā paziņojumā pauž partijas "Jaunais laiks" (JL) valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Man ir žēl, ka Tautas partija kā viens no koalīcijas partneriem jūtas nesaprasta un ar saviem publiskajiem izteikumiem faktiski atzīst, ka šajā valdībā tikai eksistē, nevis ir rīcībspējīga un konstruktīva partnere," norāda JL līdere. Pēc viņas domām, šāda rīcība ir pliķis sejā partijas vēlētājiem un atbalstītājiem, jo sēdēt uz diviem krēsliem politikā nav iespējams.

Pēc Āboltiņas domām, TP, acīmredzot, izskatot visus iespējamos veidus partijas reanimēšanai, ir aizmirsusi par vēlētāju uzticību, kas tai dota. "Vienlaikus ir skaidri jūtama pareizā virziena meklēšana un taustīšanās, jo atšķirīgie partijas biedru viedokļi par notiekošo partijā vedinot domāt, ka "galva nezina, ko aste dara"," pauž Āboltiņa.

Kā ziņots, Zalāns šodien intervijā laikrakstam "Diena" teicis: "Pašlaik Tautas partija tikai "de jure" atrodas šajā valdībā. "De facto" tā šajā valdībā neatrodas."

Zalāns norāda, ka TP uzskatos ir daudz tuvāka ar LPP/LC. "Mēs jau gandrīz gadu neesam kopā valdībā, bet uzstādījumā - kā redzam Latvijas izaugsmi - mēs esam tuvāki ar Latvijas Pirmo partiju nekā ar "Jauno laiku". Mēs uzskatām, ka daudzas lietas ir jārisina krīzes režīmā. Mums ir cita platforma, un te mēs esam daudz tuvāki ar LPP/LC. Ja mēs spējam atrast veidus, kā uzņēmējiem parādīt, ka šī valdība ne tikai aizņemas, tad mēs "sabloķēsimies", lai noliktu Latviju uz citām sliedēm," skaidro ministrs.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) norādījis, ka šādi komentāri un šāda pozīcija no TP nav nekas pārsteidzošs un nekas jauns.

"Patlaban Latvijas valstij svarīgāka par populistiskiem paziņojumiem ir stabilitāte visplašākajā šī jēdziena izpratnē. Šādi paziņojumi ir pašas TP atbildība savu vēlētāju priekšā par to, kādu lomu viņi sev patiesībā atvēl, atrodoties valdības koalīcijā," par valdības vadītāja teikto aģentūru LETA informēja viņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas