Laika ziņas
Šodien
Migla

Āboltiņa: ZRP var radīt nopietnas problēmas koalīcijai

Zatlera reformu partijā (ZRP) notikusī šķelšanās ir nopietns signāls, kas liek ar bažām skatīties uz šī politiskā spēka nākotni, aģentūrai LETA sacīja Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Viņa pauda bažas, vai ZRP nākotnē spēs nodrošināt vairākumu koalīcijai.

"Ļoti skumji, ka šī partija sašķēlās. Tas ir bēdīgs iznākums gan pašai ZRP, gan tās līderim, eksprezidentam Valdim Zatleram," sacīja politiķe, vienlaikus paužot gandarījumu, ka no ZRP aizgājušie deputāti tik un tā pauduši atbalstu Valdim Dombrovskim (Vienotība) kā premjera amata kandidātam.

Vienotības līdere norādīja, ka tagad būs jāsēž pie sarunu galda atsevišķi gan ar sešu neatkarīgo deputātu grupu, gan ar ZRP pārstāvjiem, un jāapspriež izveidojusies situācija un tālākā darbība.

Āboltiņa atzina, ka koalīcijai joprojām ir it kā 56 balsis, bet esot jautājums - kas tā būs par komandu.

Viņa arī akcentēja, ka šiem sešiem deputātiem esot tāds pat tautas dots mandāts kā citiem, tāpēc viņu viedoklis jāuzklausa.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka informācija par ZRP šķelšanos esot pavisam jauna un negaidīta, tāpēc neko daudz komentēt nevarot. Tomēr koalīcijas partneri nolēmuši turpināt darbu pie valdības deklarācijas rakstīšanas.

Kā ziņots, seši ZRP biedri svētdien izplatījuši paziņojumu par izstāšanos no politiskā spēka un atbalstu Dombrovska jaunajai valdībai. No ZRP nolēmuši izstāties 11.Saeimā ievēlētie deputāti Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas