Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Aivars Ozoliņš: TP izslēgtā atmiņa

Padomju laika anekdote — Vai esat jebkad novirzījies no kompartijas ģenerālās līnijas? Jā, esmu, taču tikai kopā ar kompartiju, — vislabāk raksturo Tautas partijas pošanos izslēgt savu deputātu Dzintaru Ābiķi no partijas par to, ka viņš vienīgais no TP deputātiem ceturtdien balsoja par grozījumu likumā par nekustamā īpašuma nodokli nodošanu izskatīšanai komisijās. "Nodokļu jautājumā Tautas partijai ir konkrēta pozīcija, kas arī jau sen tika publiskota," apgalvo TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece un secina, ka "diemžēl uz Ābiķi mēs nevaram paļauties".

Muižnieces un TP ģenerālās līnijas jeb konkrētās pozīcijas "sen" nesniedzas tālāk pagātnē par 2.septembri, kad TP valde piepeši paziņoja, ka partija neatbalstīs turpmāku nodokļu paaugstināšanu. Bet 27.jūlijs, kad partijas priekšsēdis Mareks Segliņš partijas vārdā parakstīja nodomu vēstuli Starptautiskajam Valūtas fondam, ar ko apņēmās arī pārskatīt nekustamā īpašuma nodokli, Muižniecei acīmredzot ir neatminams laiks kaut kad ilgi pirms "sen". Tāpat arī 24.augusts, kad valdības koalīcija piekrita skatīt nodokļa ieviešanu dzīvojamām platībām atsevišķi no budžeta un trijos lasījumos, kā to bija pieprasījusi TP. Tagad partijas "konkrētās pozīcijas" trajektorija ir aizlīkumojusi prom ne tikai no apņemšanās nodokli ieviest, bet arī no prasības darīt to ar likuma grozījumiem trijos lasījumos — balsojums pret likumprojekta nodošanu komisijām nozīmē, ka Saeima to vispār neizskatīs. Atcerēties, kāda bija TP nostāja vēl tikai pirms divām nedēļām, ir nepiedodama nevirzīšanās līdzi partijas līnijas un pozīcijas līkločiem un kūleņiem.

Par nelaimi partijai, ziņu virsraksti par Saeimas ceturtdienas lēmumu izpauž, ka Latvijas starptautiskajiem partneriem atmiņa iekārtota citādi: Latvijas parlaments noraida nodokli, par kuru bija vienošanās ar SVF. Arī Eiropas Komisijas (EK) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunija ceturtdien Briselē tikšanās laikā ar premjerministru Valdi Dombrovski (JL) uzsvēris, ka Latvijas valdībai pašlaik ir svarīgi izstrādāt nākamā gada budžetu saskaņā ar vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, un jebkuri citi varianti valstij būtu postoši, bet to politisko partiju rīcība, kuras ir parakstījušas vienošanos, taču izliekas, ka šāda vienošanās vairs nav saistoša, ir uzskatāma par bezatbildīgu.

TP var izslēgt gan savus biedrus, gan savu atmiņu, taču acīmredzot būtu gatava "izslēgt" arī Latvijas valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas