Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

AKKA/LAA sāk zaudēt lobiju savstarpējās cīņās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!
!
Autoram. Nu ko, tad tu tagad esi netieši panācis, ka tavi darbi nonāks pie manis vēl eksponenciāli samazinātākā apjomā. Man nav naudas un vēlmes maksāt par radio. Tas ir arī slikts spriedums valsts radio.
dērdzīgais
d
piekrītu, ka ir jāmaksā, bet ne šādā veidā. priekšlikums pārgudrajiem akai un laipai, radiet sistēmu, programmas, - kaut kā tā, kur e-vidē vai citādi cilvēks cilvēks izvēlas ko grib klausīties, kāda veida mūziku - kura būtu dažāda, piem., viens kanāls ar latviešu dziesmām - un izvēlies kādus autorus un kāda laika, utml., - un sistēma sastāda. un raida pa e-vidi vai citādi. 2. gan, lai mūsu Latviešu dziedoņi biežāk staigā un uzstājas krogos, bāros, u.c. veida iestādēs, par ko maksātu....., piem, es pie kafijas krūzes labprāt paklausītos kā dzied aija andrejeva dzīvajā. un samaksātu par 30 min. jeb mūsējie ir par lepnu. lai rad';itu inovatīvus priekšnesumus sabiedrībai, izlepuši, ka pieraduši tikai sēdēt un aka iekasēs par 10 gadu vecu dziesmu, bet nekas ka skan edgars liepiņs vai sena latviešu dziesma, mums tāpat jāmaksā. par ko. kauns
darkYuris
d
Mans nicinājums pret tādiem mūziķiem ,kā G.Račs vai L.Reiniks utt. pieaug proporcionāli AKKA/LAA aktivitātēm. --------------- man šķiet nesen kkur lasīju, ka Račs +- atbalsta pirātismu
la
l
man pilnīgi konkrēti šķiet ,ka tu esi kautko sajaucis,lūdzu atsauces galdā !
  • 0
  • 0
Kuku
K
Man gan liekas, ka "publisko izpildījumu" raksturo tieši paša mākslinieka publiska uzstāšanās, par kuru tad arī (un arī visai strīdīgi) var prasīt kaut kādu atlīdzību, nevis statiska ieraksta atskaņošana. Starp izpildījumu un atskaņošanu tomēr ir zināma atšķirība, AKKA/LAA kungi.
omg
o
bernes konvencija vispār neparedz nekādu nodevu iekasēšanu par klausīšanos, bet par brodcasting un transmission un tie ir tehniski termini - pārraide ar tehniskiem līdzekļiem ja es pagriežu radio pogu un klausos radio - es viņu netranslēju - tas nav broadcasting un tas nav transmitting! ja es vinu pārraidītu tālāk ar tehnisku līdzekli (pastiprinātāji, projektori, skaļruņi, megafoni), tad būtu, bet, ja tikai nospiežot pogu - tad tas nav broadcastin un nav nekāds transmitting un nekada publiska klausīšanās tur nesanāk! un kamēr jaunie likumi nav pieņemti, aicinu AKKU/kakku ierasties pie manas blakus mājas kaimiņiem - pieriebusies viņu skaļais radio un tv, cik var drillēt euphoria par velti?
darkYuris
d
kā tad tu bez skaļruņiem klausies? :/
  • 0
  • 0
aaa
a
Nav dzirdēts ka kāds advokātu birojs prasītu 93% honorāru. Arī reketieru prasības bija daudz, daudz pieticīgākas
Runcs>autors
R
Ja tu laistu klajā kaut ko tiešām kvalitatīvu,nekādas KAKULAKAS palīdzības tev nevajadzētu-tev būtu pieprasījums.Bet ja mēģini iebarot sabiedrībai zemas kvalitātes mēslus vai Rietumu plaģiātu-protams,ka tev nav citas izejas,savādāk nenopelnīsi:D
Runcs
R
Kas tad tur tai AKKā darbojas-izbijis radio dīdžejs,tad vēl<dziedonis>,kam iedomības vairāk,nekā talanta,nu vēl viens otrs līdzīgs.Godīgi koncertējot,naudu nopelnīt nespēj,jo neko tādu kārtīgu un kvalitatīvu nevar piēdāvāt,diskus ar īpaši nepērk-ies vēl par kaut kādiem mēsliem naudu izmes.Tad nu arī uztaisīja reketieru kompāniju.Caur sakariem Saeimā panāca likuma aizsardzību un-ko vairāk vajag?:D
kakas
k
Ja būt VAlsts uzņēmums visa lieta it kā būtu caurspīdīga. Bet mūsU VALDĪBA ATBALSTA ŠĀDAS KRIMINĀLU BLĒDĪBAS
Licenzets radio klausītajs
L
AKKA/LAA ir valsts sposorēts blēdīgs kriminālu uzņēmums
ES
E
Ja raidstacijas jau ir samaksājušas par skaņdarbu atskaņošanu, tad otrreiz iekasēt maksu- tā jau ir nekaunība. Par CD atskaņošanu publiski vēl varētu piekrist, bet ne par radio. Izbrīnī vienīgi tas, ka tās partijas, kuras dziļā apātijā pieņēma tagadējo likuma variantu, nu ir pēkšņi visas kā viena pamodušās. Kur tad jūs, dāmas un kungi, bijāt agrāk? Vai tiešām Saeimā nav neviena, kas spētu paredzēt, kādas sekas būs tam, par ko viņi balso?
Autoram
A
Brauc tik uz iiriju, varbuut tur par taviem shkaageriem maksaas. Briivais tirgus, klausiitaaji peerk...
Padumjā Latvija
P
AKKA/LAA ir valsts vai privāta bodīte? Ja privāta - taisam ciet, nacionalizējam. Un valsts lai pati administrē tos nodokļus. Vismaz nebarosim liekēžus
Autors
A
Citēju: "paši autori saņem tikai 7% no iekasētās naudas" Atbildu: absolūti meli un muļķības. AKKA/LAA ietur līdz 25% no iekasētā (atkarībā no darba izmantošanas veida; tas man liekas padaudz, bet pieņemami, jo bez viņiem es no daudziem sava darba izmantotājiem nesaņemtu tīru pliku neko). Vēl tiek iekasēts ienākumu nodoklis (kam ir neapliekamais procents). Tātad, grozi kā gribi, autors saņem apmēram 55-60% no iekasētā, tā ir elemetāra patiesība, manā gadījumā jau gandrīz 20 gadus, kopš AKKA dibināšanas, un tas mani ir motivējis strādāt, radījis gandarījumu par to, ka mans darbs ir vajadzīgs. Bez šī atlīdzības mehānisma es varbūt sen būtu mainījis profesiju un aizbraucis uz Īriju, un šaubos, vai kādam no tā būtu labāk.
darkYuris
d
es, kad veidoju mūziku, arī iedvesmojos AKKA/LAA. kādu dienu pateicoties tieši viņiem un manai sūdainajai mūzikai būšu miljonārs.
  • 0
  • 0
Autoram
A
Nu nevajag izlikties. Vai nu esi Raimonds Pauls vai AKKA darbinieks. Samaksajam jadus ntus gadus atpakal ap 120 ls mehaniskos, autors sanema 40 ls.
  • 1
  • 0
Derglis
D
Būtu labāk aizbraucis uz Īriju.
  • 5
  • 0
Autors
A
PS - lieki piebilst, ka visa šī rezultātā, valsts no manis, ar AKKAs starpniecību, ik gadus nodokļos saņem summu ar 3 nullēm, un no tā labumu gūst arī visi tie, kas te komentāros šo organizāciju no visa spēka zākā.
  • 0
  • 3
Svilpe
S
Respektīvi, kāds vēsā mierā pievāc pusi no tā, kas Jums pienāktos, un Jums tas vēl rada gandarījumu? Tāds skaists mazohisma paraugs, piedodiet, protams.
  • 8
  • 0
Autors
A
Gadīties var visādi, bet katram tak pašam jālasa līgumi, ko paraksta...
  • 0
  • 0
lasītājs
l
Tas ir retums, jo mums ne tikai AKKA/LAA, bet arī lielākās izdevniecības un ierakstu kompānijas mīl pārpirkt autortiesības un saņemt tos 75% autoru vietā, viņiem tiešām pametot tikai 10% no tiem 75% - tātad 7,5%, vai 5% pēc nodokļiem.
  • 1
  • 0
nevar visu salidzinat ar EU
n
God. valstsviri !Jums vel jabut uzmanigiem,ka Juus taa akkaalakka var APVARDOT taa smuki salidzinot visu ar Eiropu. Redz viniem arii taa un sitaa. Pirmkart, nav viniem taa kaa akka saka. Otkart- mums ir atskirigi apstakli. Saada milzu nepamatota naudas atnemsana un soda naudu iekasesana BREMZEE tautsaimniecibu, jo musu valsts ir maza, turklaat esam attistiibaa. Mums nav taads tirgus, lai viena lauku bidiite var maksaat taadas naudas kaa maksaa bodite par tik pat kvadratmetru lielu veikalinu miljonu pilsetaas. Tas pats attiecas uz sodiem mazam veikalinam, kuriem tikko uzliktais sods 500 ls ir lielaks parmenesa apgrozijumu. Eiropaa lielpilsetaas 730 EUR ir dienas apgrozijums. Nevar visu salidzinata ar Eiropu, kaa to grib sie monopolisti AKKAla Tas ir musu valstsviru uzdevums- izverteet situaciju un pielagot likumus MUSU valsts iespejam un situacijaam, nevis tikai paklauties Eiropas un taadu izveicigo kaa akkas spiedienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas