Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Alfs Vanags: devalvācija – vienīgais ceļš, kā stimulēt ekonomiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reality
r
Ai, kā ''cieš'' Parex banka ?
reality
r
A.Vanaga kungs pareizi saka - '' devalvācija nav brīnumnūjiņa''. Ja kāds iedomājās, ka pēc devalvācijas mainīsies spēles noteikumi - tāds cilvēks maldīsies. Oligarhi diktē un ilgi vēl diktēs spēles noteikumus Latvijā - ar / bez devalvācijas.
reālists
r
Diemžēl Alfs pareizi saka, ka citas izejas īsti nav: devalvacija ļauj "kārtis izdalīt pa jaunam". Cietējas būs bankas, kas ir iedevušas kredītus lielos apmeros fiziskām personām un protams pašas fiziskās personas... :( . Toties vismaz būs darbs un attīstība... :)
cnbc
c
vakar skatījos CNBC par lata devalvāciju.... Viens eksperts atzina, ka Latvija ir pārāk maziņa un nenozīmīga ekonomika, tādēļ lata devalvācija nav nepieciešama un valūtas stiprināšanai pietiks ar ārvalstu palīdzību... Sorry, bet Vanags nerulē....
matiss no meza
m
iemācies statistiku lasīt!!!! (eurostat.eu) Polijas pieaugums ir pret iepriekšējo mēnesi, nevis gadu, ar ko tu te manipulē. Latvijai šajā periodā kritums bija 0! Somijas pieaugums bija ap 4%. Tāpat pieaugums ir vēl citām valstīm - bez tam paanalizē eksporta - importa bilanci - tā tev atklās vēl citas likumsakarības!
izbijis valsts patriots
i
Es vēlu veiksmi Dombrovskim un Repšem, bet Latu viņi nenoturēs ,tur šaubu vairs nava. Ja mēs valsti atgriežam 90-to gadu sākuma līmenī tad jā,,tikai to arī nav iespējams izdarīt.
Koslenes
K
Zviedri gaida ar kāpostu lai uzpirktu mežus, mūsu galveno bagātību. Protams ka East Capital pārstāvis, kurš iegadījies arī VD padomnieks aģitēs par devalvāciju. Nevis V.Dombrovskis bet East Capital ir tas kurš B.Dennisam maksā algu.
eksperts1
e
Helasie ir taisnība. Devalvācijas piekritēji un ideologi visu var pārbaudīt nekavējoties un neeksperimentējot ar tautu - samaziniet paši savus izdevumus un peļņu un pamēģiniet pārdot! Tad redzēsiet, kā tas viss izskatīsies devalvācijas gadījumā. Visticamāk, ražosiet noliktavai, jo nez vai preces uzlabosies un tirgus tās norīs. Neesat jau vienīgie tirgū. Mainīsies tikai cipari, kurus jūs rakstīsiet bilancēs, atskaitēs , līgumos utt. Vienīgais reālais risinājums - samazināt vispirms un ātri neražīgos izdevumus (pārvalde un tamlīdzīgi), pēc tam lēni un ar visiem iespējamiem paņēmieniem pārējos. Pārējais viss ir "Potjomkina sādža", vai to būvējis kāds augstas klases teorētiķis - eksperts vai parasts zemnieks.
ciniķis
c
"salīdzīnāt Latvijas un POlijas ekonomikas ir tas pats kas salīdzināt pirkstu ar citu orgānu.." tas ir viss ko tu spēji pateikt? Muahahahahahaha, muahahaha, nu gan tu "argumentu" pateici. Tā ir demgoģija nevis arguments, turklāt tu galīgi nepaskaidroji - kā tā, ka Polijā devalvējās valūta, viņiem sadārdzinājās energoresursi ( viņiem pašiem taču to nav, un viņi tos importē par pasaules cenām, tapat kā mēs) sadārdzinājās izejvielas ( nu nav viņiem ne dzelzs rūdas, ne alumīnija, ne citu derīgo izrakteņu), sadārdzinājās kredīti t.i. kredītņēmēju maksājumi kļuva lielāki. Tātad, tu man pastāsti - KĀPĒC viņi uzrāda IKP pieaugumu? Pēc mūsu speciālistu terorijām un pamatojumiem viņiem vajadzēja būt zibenīgam bankrotam! Bet es zinu galveno argumentu, kas tiek lietos visos gadījumos - Latvija ir īpašs gadījums, unikāls gadījums, mums te ir un būs viss savādāk nekā pasaulē, uz mums ekonomikas likumi attiecas tikai daļēji, jo mēs esam unikāli. Vēl nesen šitādas pasakas stāstīja NĪ tirgoņi un jomas "eksperti". Es atceros kā laikā, kad visā pasaulē cenas sāka lidot lejā viņi stāstīja - Latvijā tā nebūs, jo Latvija ir īpaša, te redz, trūkst kavdrātu un cenām vēl ir kur celties līdz vidējām ES cenām, būšot maksimāli neliela korekcija, tad cenas stabilizēsies. Kur tagad ir tie "eksperti"? Es tev pateikšu kur viņi ir, daļa jau ir bankrotējusi, otra daļa ir ļoti dziļā pakaļā un stāv rindā uz to pašu bankrotu. Un nav vairs neviena "gudra" viedokļa ar standarta murgojumiem par šo sfēru. Nevar visu laiku dzīvot ilūzijās un cerībās un murgot, ka esam sasnieguši zemāko punktu un, ka vot tūlīt tūlīt ar Dievpalīgu būsim izkļuvuši no krīzes. Nevienam nekādas V veida līknes pēc krīzes nebūs, vari nemaz neklausīties par straujo atkopšanos. Nekas nenotiek vienkārši tāpat, lai atkoptos ir jābūt pamatam uz kā to izdarīt un ir jābūt daudz, daudz naudiņai. Šie naivi cer, ka bankas atkal uzsāks NĪ burbuļa masveida kreditēšanu?! Bez tā te nekāda V veida līkne nebūs, var nemaz nemurgot.
Helasie
H
Domu gājiens - loģisks - devalvējot latu, ieguvēji būs LV ražotāji un no tā arī visa valsts, mūsu lieliskās preces kļūs lētākas, visa pasaule pāries uz lētajiem VEF radioaparātiem, izmantos tikai RVR vilcienu sastāvus, pārsēdīsies Jelgavas RAFos, zels un plauks "Rīgas manufaktūra", rūpnīca "1.maijs", nemaz nerunājot par "Straumi", Rīgas Robotu rūpnīcu, Liepājas un Rīgas lauksaimniecības mašīnbūves rūpnīcām.
reality
r
Viss notiks tā, kā tam jānotiek - pagaidām jau vēl ilūzija par Latvijas valsti turas uz ''stabila'' pamata - lata. Ja tas tiks devalvēts, kas stabils paliks pāri no 4. maija republikas ?
Aleksandrs Kiršteins
A
Alfs Vanags ir viens no gudrākajiem Latvijā, kas jau 2007.gadā brīdināja par briesmām. Bet patiesība jau nevienam nepatīk. Lai jau kādu laiku vēl uzturam ilūziju par latu.
Ciniķim
C
Lai spriestu par ekonomiku jābūt e tikai ciniķim, bet arī saprātīgai būtnei - salīdzīnāt Latvijas un POlijas ekonomikas ir tas pats kas salīdzināt pirkstu ar citu orgānu.
āda
ā
vai velns kā tikai dažiem DIŽGARIEM, gribās panākt LATA DEVALVĀCIJu,lai gan arguments par,smieklīgs,naivs,ka...tomēr īslaicīgi varētu stimulēt ekonomiku...toties slēptais efekts,toties viens otrs ,banķieris,šeptmanis UZVĀRĪTOS,pamatīgi gan (arī mijonārs)...!?!
bankrotejusi valsts
b
vairak vai mazak 'par jebkuru cenu' pasaule neviens neko nepirks. Pirks par iespejami izdevigako cenu to, ko vares atlauties. Nevajadzeja laut oligarhu kontroletajam Latvenergo bezjedzigi paaugstinat elektroenergijas tarifus! Valstij jabut letai, lai ta spetu pasaule konkuret. Protams, ka agrak vai velak (kad Zviedriem bus izdevigak) latu devalves

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas