Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Amatā stājas jaunais katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs

Romas katoļu baznīcas Latvijā jaunajam arhibīskapam Zbigņevam Stankevičam sestdien svinīgi nodota Rīgas arhidiecēzes vadība.Jaunais bīskaps iesvētīts tika jau pirms divām nedēļām. Savukārt jaunā arhibīskapa ingress, kad liturģijas svinību laikā tika pārņemta Rīgas arhidiecēzes vadība un līdz ar to Stankevičs oficiāli stājies amatā, nomainot līdzšinējo šī amata pildītāju kardinālu Jāni Pujatu, notika šodien.

Jaunā arhibīskapa ingress notika Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, kur arī atrodas Rīgas arhibīskapa-metropolīta katedra.Jau ziņots, ka jauna arhibīskapa nominēšana bija nepieciešama, jo Pujatam šogad aprit 80 gadu un saskaņā ar katoļu baznīcas likumiem bīskaps, sasniedzot 75 gadu vecumu, iesniedz pāvestam lūgumu atbrīvot viņu no diecēzes vadītāja pienākumiem.Pujats par arhibīskapu - metropolītu tika iecelts 1991.gada 8.maijā, kad pāvests Jānis Pāvils II atjaunoja Rīgas arhidiecēzes hierarhisko vadību. Viņa ordinācija par bīskapu notika 1991.gada 1.jūnijā Rīgas sv.Jēkaba katedrālē.Zbigņevs Stankevičs dzimis 1955.gadā Gulbenes rajona Lejasciema pagastā. Pēc studijām Rīgas Politehniskajā institūtā vairākus gadus viņš strādājis inženiera specialitātē. Pēcāk viņš ieguvis arī teoloģijas maģistra grādu Ļubļinas Katoļu universitātes Teoloģijas fakultātē Polijā un, saņemot priestera svētības, 1996.gadā sāka kalpot kā vikārs Rīgas Sv.Franciska draudzē. Kalpojis arī kā Rīgas Garīgā semināra garīgais tēvs un Rīgas Jēkaba katedrāles vikārs. 2008.gadā viņš ieguvis teoloģijas doktora grādu Laterāna pontifikālajā universitātē Romā.Stankevičs tāpat ir Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta docētājs un kopš 2008.gada arī šī institūta direktors. Jaunais Rīgas arhibīskaps pārvalda poļu, angļu, itāļu un krievu valodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas