Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ansis Dobelis vēlēšanās startēs no Vienotības saraksta

Bijušā Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) ģenerālsekretāra Anša Dobeļa dibinātā biedrība "Progresīvie" slēgs sadarbības līgumu ar "Vienotību" un piedāvās kandidātus "Vienotības" sarakstam 11.Saeimas vēlēšanās.

Dobelis pastāstīja, ka "Progresīvie" un "Vienotība" sadarbības līgumu noslēgs pirmdien, kad valdes sēdē arī apspriedīs, kurus biedrības pārstāvjus deleģēt "Vienotības" sarakstā. Dobelis vēlēšanās startēs no Kurzemes vēlēšanu apgabala.

"Progresīvie" atbalstīja eksprezidenta Valda Zatlera soli rosināt Saeimas atlaišanu pārliecībā, ka var iegūt labāku parlamenta sastāvu, tādēļ biedrība meklējusi sadarbības iespējas. Uz jautājumu, kādēļ par sadarbības partneri izvēlēta tieši "Vienotība", nevis, piemēram, Zatlera Reformu partija, Dobelis atbildēja, ka "Vienotība" pašlaik ir tas politiskais spēks, kuram ir sociāldemokrātisks piedāvājums.

Dobelis pauda pārliecību, ka kopā ar "Vienotību" izdosies ieviest progresīvo nodokļu sistēmu, par kuru iestājas biedrība. ""Vienotībā" vairāk nekā puse atbalsta šo ideju, trūkst tikai grūdiena, lai tas notiktu," teica Dobelis.

Tāpat biedrībai svarīgi dot sabiedrībai lielākas iespējas iesaistīties lēmumu pieņemšanā, paredzot pašvaldību referendumus, atvieglot "lielos referendumus" un citas iniciatīvas.

Biedrības pārstāvji pagaidām neapsver iespēju pievienoties "Vienotībai", kas 6.augustā pārtaps partijā. "Progresīvajos" ir aptuveni 150 biedru un atbalstītāju.

Jau vēstīts, ka pavasarī vairāki bijušie LSDSP biedri nodibināja organizāciju "Progresīvie". Par biedrības valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts bijušais LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis, bet valdē darbojas Ervins Labanovskis, Ilmārs Gromuls, Jānis Džerijs Šterns, Māris Grīnvalds, Mārtiņš Kossovičs, Ilgonis Šteinbergs un Jānis Raubiško.

Top komentāri

KĀPĒJS
K
Pareizi, nevajag staaveet malaa! Ir jaameegina lietas mainiit pasiem. Un Vienotiiba sobriid ir labaakais veids kaa to panaakt! Ir jauniem cilveekiem jaaiesaistaas. Tiesaam labs leemums.
Rasmuss
R
"Vienotība" - sociāldemokrātiska? Nu, Ansi, Tev gan urīns sakāpis galvā!
Anna
A
Sociāldemokrātiem LV vispār nav par ko balsot, laikam būs jāizvēlas progresīvo pārstāvji!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas