Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Antiglobālistu mītiņu pret intervenci Lībijā apmeklē maz dalībnieku

Biedrības Antiglobālisti sestdien rīkotajā protesta mītiņā pret NATO dalībvalstu militāro intervenci Lībijā piedalījās mazāk nekā 20 aktīvisti, novēroja aģentūra LETA.

Protesta mītiņš sākās pie ASV vēstniecības, kur, turot rokās plakātus Rokas nost no lībiešiem!, Latvijas dalībai svešos karos - nē! un citus, aktīvisti, uzstājoties latviešu, krievu un angļu valodās, pieprasīja izbeigt militāro operāciju Lībijā.

Viņi aicināja sniegt humanitāro palīdzību konfliktā iesaistītajām pusēm, kā arī Lībijas valdībai un opozīcijai sākt dialogu. Vairākkārt tika skandināts, ka Latvijas antiglobālisti ir pret ANO agresiju Libānā.

Garāmgājēji steidzās savās gaitās un protesta akcijai nepievērsa lielu uzmanību.

Jau iepriekš biedrības Antiglobālisti aktīvisti norādījuši, ka Lībija ir suverēna valsts un notikumi tajā ir šīs valsts iekšēja lieta. "Uzskatām arī par pilnīgi nepieņemamiem Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumus, kuros ir pausts atbalsts šai militārai intervencei, pasniedzot to kā Latvijas valsts (tautas) viedokli," teikts Antiglobālistu medijiem izplatītajā paziņojumā.

Pasākuma pieteicējs bija privātpersona.

Antiglobālisti no ASV vēstniecības turpināja gājienu pie Francijas un Lielbritānijas vēstniecībām, bet tas noslēgsies pie Ārlietu ministrijas.

Kā ziņots, Latvija ir gandarīta par NATO lēmumu pārņemt militāro operāciju vadību, kuru mērķis ir nodrošināt Lībijas lidojumiem slēgtās zonas ievērošanu. Tomēr Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis piebilda, ka Latvija patlaban neplāno sniegt ieguldījumu šajās militārajās operācijās.

Šāds lēmums varētu tikt izvērtēts, ja kādai no NATO alianses dalībvalstīm būs nepieciešams papildu atbalsts operāciju īstenošanai, norādīja Rikveilis.

Savukārt ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) sacījis, ka pagājušajā naktī pēc ilgām sarunām pieņemtais NATO lēmums iesaistīties lidojumu aizlieguma zonas īstenošanas vadībā Lībijā ir konkrēts visu NATO dalībvalstu ieguldījums ANO Drošības Padomes rezolūcijas īstenošanai, kurai Latvija jau iepriekš ir izteikusi savu politisko atbalstu.

"Situācijā, kāda tā izveidojusies Lībijā, starptautiskajai sabiedrībai ir nepieļaujami palikt vērotāja lomā. Tomēr Lībijas iedzīvotājiem pašiem jālemj par savu nākotni, tāpēc jānodrošina apstākļi to darīt brīvi. NATO iesaiste ieroču embargo ieviešanā un lidojuma aizlieguma zonas nodrošināšanā nostiprina starptautiskās sabiedrības vienotu rīcību, kuras mērķis ir aizsargāt Lībijas civiliedzīvotājus no Kadafi režīma vardarbības izpausmēm un vieš pārliecību, ka tiks panākts ilgtspējīgs risinājums," sacījis Kristovskis.

Ministrs arī norādījis, ka, raugoties nākotnē, starptautiskajai sabiedrībai ir svarīgi vienoties par kopīgu un koordinētu tālāko rīcību, kas atbilstu Lībijas iedzīvotāju nepieciešamībām un veidotu pamatu turpmākai valsts un sabiedrības attīstībai.

29.martā Londonā tiek organizēta konference par Lībiju, kurā plānota arī ārlietu ministra dalība. Šajā konferencē tiks apspriesta tālākā rīcība un tiks precizēta nepieciešamā iesaiste, lai īstenotu pieņemtos lēmumus.

Kā ziņots, NATO apņēmusies pārņemt no Rietumu koalīcijas vadību pār militārajām operācijām, kuru mērķis ir nodrošināt Lībijas lidojumiem slēgtās zonas ievērošanu.

Vienošanos šajā jautājumā 28 alianses dalībvalstu pārstāvji panākuši pēc ilgām diskusijām, atzinis alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Rasmusens uzsvēris, ka NATO operācija aprobežosies tikai ar lidojumiem slēgtās zonas uzraudzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas