Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aptauja: Maijā visstraujāk pieaugusi Saskaņas Centra popularitāte

Maijā populārākā partija joprojām bija politiskā apvienība Saskaņas centrs (SC), otrajā vietā ierindojās Vienotība, bet trešajā - opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina Latvijas Faktu veiktā aptauja. Visu šo partiju reitings maijā palielinājies, salīdzinot ar aprīļa rādītājiem, un visstraujāk pieaudzis atbalsts SC.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 26% respondentu balsotu par SC, Vienotību atbalstītu 14,6% aptaujāto, bet ZZS - 8,1% vēlētāju. Salīdzinot ar aprīļa rādītājiem, SC atbalsts pieaudzis par 4,9 procentpunktiem, Vienotības popularitāte pieauga par 0,7 procentpunktiem, bet ZZS - par 0,3 procentpunktiem.

Tikmēr nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK popularitāte samazinājās no 7,9% aprīlī līdz 6,1% maijā. Par Reformu partiju maijā bija gatavi balsot 2,4% respondentu, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī.

Pārējām partijām atbalsts ir ievērojami mazāks. Partijai Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā atbalstu pauda 0,5% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai Par dzimto valodu - 0,1% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai atbalstītāju nebija. Par kādu citu partiju maijā bija gatavi balsot 0,4% respondentu.

Maijā 30% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 11,7% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Latvijas Faktu aptauja veikta no 11.aprīļa līdz 22.aprīlim, un tajā piedalījās 1002 Latvijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas