Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

"Arēna Rīga", visticamāk, samaksās Ls 1000 sodu par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu "Rammstein" koncertā

Visticamāk, "Arēna Rīga" samaksās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) piemēroto 1000 latu naudas sodu par to, ka 4.marta vakarā tika pārkāptas ugunsdrošības prasības, rīkojot vācu grupas "Rammstein" koncertu.

Kā aģentūrai LETA sacīja "Arēna Rīga" direktors Edgars Buncis, lēmums par piemērotā soda apstrīdēšanu vēl nav līdz galam pieņemts, jo soda apmaksai laiks ir dots 30 dienas, kura laikā "Arēna Rīga" lems par savu rīcību.

"Visdrīzāk, ka mēs sodu apmaksāsim. Visticamāk, ka VUGD lēmumu neapstrīdēsim aiz cieņas pret tiem VUGD darbiniekiem, kas atradās objektā un strādāja, lai pasākums noritētu veiksmīgi," uzsvēra Buncis.

Kā ziņots, saskaņā ar VUGD lēmumu "Arēnai Rīga" būs jāmaksā 1000 latu naudassods par to, ka 4.marta vakarā tā pārkāpa ugunsdrošības prasības, rīkojot populārās vācu grupas "Rammstein" koncertu. Tovakar Rīgā, pie Brasas stacijas, notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ "Arēnā Rīga" bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Turpretim "Rammstein" koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi.

"Arēna Rīga" direktors uzsvēra, ka lēmums par "Rammstein" koncerta norisi tika pieņemts, savstarpēji konsultējoties ar visām iesaistītajām pusēm, kas atradās notikuma vietā. Starp koncerta rīkotāju pārstāvjiem hallē bija arī pārstāvji no Valsts policijas un VUGD. Buncis pauda "nepatīkamu pārsteigumu" par to, ka sapulce, kurā tika lemts par koncerta rīkošanu, vēl nebija beigusies, kad internetā parādījās ziņas par to, ka koncertu atcels.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, "Arēnai Rīga" 1000 latu naudassods jāsamaksā mēneša laikā, turklāt lēmumu par šī soda piemērošanu var arī pārsūdzēt. Tāpat pasākuma rīkotājiem būs jāmaksā par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie "Arēnas Rīga" - tie varētu būt aptuveni 800 lati, sacīja VUGD pārstāve.

Administratīvais sods "Arēnai Rīga" piemērots pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.panta 1.daļas - par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu.

Par līdzīgu likuma pārkāpumu var iestāties arī kriminālatbildība. Krimināllikumā 240.panta 2.daļā teikts, ka "par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kura ir atbildīga par šo noteikumu ievērošanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām".

VUGD darbinieki nedēļas laikā plāno izlemt, vai vērsties policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu "Rammstein" koncertā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas