Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ārgalis: Šķēle prasīja valdībai parādīt stingru mugurkaulu

Tieši Andris Šķēle Tautas partijas valdes sēdēs esot uzsvēris, ka jāpārtrauc šī nekontrolētā algu paaugstināšana un jāiegrožo cilvēku kāre ņemt kredītus. «Viņš teica, lai valdība parāda stingru mugurkaulu un izskaidro situāciju. Taču ar spiedienu šādus nodomus pārvarēja,» šodien intervijā Latvijas Avīze saka Tautas partijas (TP) biedrs Andris Ārgalis.

Viņš uzskata, ka torezi «salūza» valdības vadītājs Aigars Kalvītis, kurš piekrita vienreiz «iedot» 150 miljonus izglītībai, otrreiz 150 miljonus vēl kaut kam. «Starp citu, kad Kalvīša valdība atkāpās, tad «mantiniekiem», Godmaņa valdībai, atstāja 173 miljonus. Tā nebija «tukša kase»,» saka A.Ārgalis.

Viņš ir arī gana pārliecināts, ka Latvijai labāk sekmētos sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem, ja tās risinātu A.Šķēle, nevis pašreizējais valdības vadītājs. «Ja viņš [Šķēle] būtu klāt, iesākoties sarunām, tās būtu citādi iegriezušās, nevis kā tagad, kad ir tīra pakļaušanās diktātam. Īpaši Ungārijas atteikšanās turpmāk izmantot atvērto kredītu līniju dara uzmanīgu. SVF nav vienīgais, no kā aizņemties,» saka A.Ārgalis.

A.Ārgalis atzīst arī, ka partijai bijušas kļūdas: «Vismaz kadru izvēlē, kas attiecas uz Slakteri kā finanšu ministru. Ne katrs, kurš labs savā profesijā, kļūst uzreiz labs citā jomā, sevišķi tik svarīgā kā finanses».

Par Tautas partijas nākotni A.Ārgalis arī ir optimistisks, lai arī A.Šķēles atgriešanās «patiešām notiek lamu un pazemojumu pavadībā». Taču A.Šķēle, «spējīgs cilvēks, grib parādīt, ka viņš tiešām Latvijai grūtā brīdī var to izvest uz pareizā ceļa».

Vaicāts, kāpēc tomēr daži vecbiedri partijā nepārreģistrējas, piemēram, Gundars Bērziņš, A.Ārgalis saka, ka «ir biedri, kuri savas vainas vai kopējo kļūdu dēļ šobrīd ir palikuši kā atbalstītāji. Ja Bērziņš nav pārreģistrējies, tad tas nenozīmē, ka viņš vairs neatbalstīs TP». G.Bērziņam A.Ārgalis varot pārmest to, ka viņš, kritizējot Valsts prezientu Valdi Zatleru, šāvis pāri strīpai. Par to G.Bērziņš saņēmis daudz aizrādījumu no partijas biedriem. «Iespējams, tas bija viens no ieganstiem, kādēļ Gundars nepārreģistrējās,» prāto A.Ārgalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas