Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Arī Attīstībai/Par! rīkos sarunas ar atsevišķām partijām

Arī apvienība Attīstībai/Par! iecerējusi rīkot konsultatīvas divpusējās sarunas ar atsevišķiem parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Attīstībai/Par! gan pagaidām nekomentē šo ieceri, norādot, ka to darīs vēlāk. Ar šo soli politiskais spēks neplānojot uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā, bet vēloties konsultēties par esošo situāciju.

Ceturtdienas vakarā apvienību veidojošās partijas nolēmušas sasaukt vadības sanāksmi, lai izdiskutētu radušos situāciju. Sanāksme plānota plkst. 18 politiskā spēka birojā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 32-2. Provizoriski tā varētu ilgt līdz apmēram plkst. 19.30.

Piektdien, 12. oktobrī, no rīta pēc Attīstībai/Par! iniciatīvas notiks tikšanās ar Jauno Vienotību, tāpat tikšanās varētu notikt ar Zaļo un zemnieku savienību, kā arī nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns, vaicāts par Attīstībai/Par! ieceri rīkot konsultatīvas sarunas ar partijām, aģentūrai LETA sacīja, ka to vērtē normāli, pozitīvi un neko negatīvu tajā nesaskata. Ņemot vērā, ka nekāda vienošanās par to, ka kāds ar kādu nerunā, iepriekš nav panākta, politiķis šo soli neuzskata kā pret JKP vērstu rīcību. Viņam gan rodoties jautājums par Attīstībai/Par! plāniem tikties ar ZZS, taču, ja tā ir tikai konsultēšanās, nevis runāšana par valdības veidošanu, tad Bordāns arī to nevērtē negatīvi.

JKP politiķis arī norādīja, ka viņa partijai ir ļoti labs piedāvājums valdības veidošanā, lai tas varētu gūt politiķu, kā arī Valsts prezidenta atbalstu. Par šo piedāvājumu Jaunajai konservatīvajai partijai piektdien nosacīti īsas sarunas ir paredzētas ar vairākām partijām.

Kā ziņots, līdz šīm sarunas rīkoja Jaunā konservatīvā partija, kā arī KPV LV, kas saņēma visvairāk mandātu jaunajā Saeimā, neskaitot Saskaņu.

Attīstībai/Par! premjera amata kandidāts Artis Pabriks šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda, ka pēc pirmās eiforijas par vēlēšanu rezultātiem ir redzami samērā lieli sarežģījumi Jaunās konservatīvās partijas un KPV LV sāktajās sarunās par nākamās valdības veidošanu. Pabrika vērtējumā, politisko spēku pirmais sarunu raunds ir viesis vairāk jautājumu nekā atbilžu.

pievienota 5.-6.rindkopa

Top komentāri

taalbrauceejs
t
Attīstībai PAR + jaunā vienotība=vecā ,,labā''vienotība bez rudās.Šie grib savienoties ar Zaļo Zagļu Savienību un NA un būs atkal vecā koalīcija,kas mūs kāš un jāj jau divdesmit gadu!!!
ruksis
r
Plikpaurim lielummānija uznākusi.
Izlasiet
I
šīs sorosbriselkr;atu sponsorētās "apvienības" programmu internetā - ievilkt migrantus, ratificēt gender Stambulu konvenciju, legalizēt visas zilās nofirzes utt. Nelaidiet šos neliešus un viņu pakaļbrāļus vienotājus pie varas Latvijā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas