Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Arī KPV LV nepiedalīsies valdības veidošanas darba grupās

KPV LV tomēr neplāno piedalīties valdības veidošanas tematiskajās grupās, kuru norise plānota ceturtdien un piektdien, žurnālistiem paziņoja KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Politiķis norādīja, ka darbam jānotiek iespējami plašākā formātā, tomēr Jaunā konservatīvā partija (JKP) jau pauda, ka tajās nepiedalīsies, ja tur darbosies arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Līdz ar to arī KPV LV neredz iespēju piedalīties sanāksmē, nesaprotot, tā formātu, teica Gobzems.

Tāpat KPV LV neredz nepieciešamību pirms 6. novembra satikties 13. Saeimā ievēlētajiem deputātiem, kā to rosina JKP.

Kā ziņots, lai vienotos par topošās valdības darbu, bija izskanējusi iecere organizēt ekspertu grupas, kas diskutētu par sešām tēmām - veselības aprūpes reformu, izglītības jomu, tiesiskuma un drošības jautājumiem, transporta un infrastruktūras tēmu, obligātā iepirkuma komponentes problēmas risinājumu un reģionālo reformu.

Otrdien apvienības Attīstībai/Par! (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts pēc tikšanās ar KPV LV pārstāvjiem informēja žurnālistus, ka ir vairāki jautājumi, kuras prasa tūlītēju detalizētāku izstrādi, līdz ar to partneriem tiks piedāvāts sešu tematisko grupu tikšanās formātu. Trīs jaunās partijas varētu savstarpēji vienoties, kā uzņemties līderību par šīm jomām atbilstoši prioritātēm, skaidroja Pavļuts.

Trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijai Pavļuts apgalvoja, ka KPV LV piedāvājumam atsaukusies, bet JKP vēl nav sniegusi atbildi, kaut gan jau otrdien JKP paziņoja, ka neiesaistīsies darba grupās, ja sarunās jebkādā veidā tiks iekļauta arī Zaļo un Zemnieku savienība.

JKP toties mudinājusi tikties 13. Saeimā ievēlētos deputātus, lai apmainītos ar domām par jaunās valdības veidošanas procesu.

 

Top komentāri

labi
l
Pavļuta absurdās "ekspertu darba grupas" izgāzās vēl nedzimušas.
Ungerns
U
Kļaviņa darbība un citas biedru aktivitātes un ZZS vadības nereģēšana uz tām var izmaksāt vēl dārgāk kā Vienotības vienaldzība pret Kampara un Zaķa izdarībām.
Šmaukstelis
Š
ZZS līdzjutēju komentāri sāk birt kā no pārpilnības raga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas