Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arī "Vienotība" cenšas tuvināties uzņēmējiem

Politisko partiju apvienība Vienotība, ko veido partijas Jaunais laiks, Sabiedrība citai politikai un Pilsoniskā savienība, paziņojusi, ka tā veidos sadarbības forumu ar Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, lai pārstāvētu dažādu nozaru uzņēmumu intereses valstiskā līmenī. Kā jau vēstīts, pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām ciešāku sadarbību ar uzņēmējiem uzsākušas arī LPP/LC un Tautas partija (TP), ar kuru līderu svētību izveidota uzņēmēju kustība Par labu Latviju.

Vienotība savā paziņojumā uzsver, ka tās mērķis ir "sadarboties un konsultēties ar visplašāko uzņēmēju loku visas Latvijas mērogā, izvairoties no šauru, politikai pietuvinātu uzņēmēju grupu veidošanas".

No paziņojumā norādītā noprotams, ka mazie un vidējie uzņēmēji izvēlēti, jo tie tiek uzskatīti par valsts ekonomikas mugurkaulu, tas ir nozīmīgs darba vietu avots un uzņēmējdarbības ideju augsne.

Pēc Vienotības sniegtās informācijas, Latvijā mazo un vidējo komersantu sektorā nodarbināti ap 70% no privātā sektorā strādājošajiem, šie uzņēmumi rada ap 60% no iekšzemes kopprodukta. "Arī nākotnē mazie un vidējie uzņēmēji ir tie, kas radīs visvairāk jaunu darbavietu, risinot bezdarba problēmu. Īstenojot efektīvu dialogu ar šiem uzņēmējiem, tiks sekmēta ilgtspējīgas daudznozaru ekonomikas veidošanās ar spēcīgi attīstītu mazo un vidējo uzņēmumu segmentu," sadarbības foruma nepieciešamību pamato Ministru prezidents, Vienotības valdes loceklis Valdis Dombrovskis.

Vienotība uzskata, ka Latvijas ekonomikas spēks ir tās nozaru daudzveidībā, turklāt tieši mazā un vidējā uzņēmējdarbība aptver desmitiem dažādu nozaru, kuru "veiksmīga attīstība ir stabilas un sabalansētas valsts ekonomikas pamatā". Apvienība uzskata, ka ir jāmācās no iepriekšējos gados pieļautajām kļūdām, kad labvēlīgu apstākļu radīšana vien atsevišķām uzņēmējdarbības formām, piemēram, nekustamā īpašuma biznesam, izraisīja smagas sekas visai valsts ekonomikai.

Vaicāta, kā tieši izpaudīsies sadarbība, Vienotības preses pārstāve Gunda Reire skaidroja, ka praktiskā sadarbības forma vēl tiks izstrādāta un par to tiks lemts atsevišķi, bet tas ietveršot gan tikšanās, gan aicinājumus iesniegt priekšlikumus. Nav arī izslēgtas apaļā galda diskusijas un konferences. Pēc viņas teiktā, skaidrākas sadarbības formas tiks izstrādātas tuvākā mēneša laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas