Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ārpolitikas eksperts: Dombrovska izredzes kļūt par EK prezidentu vājina citi kandidāti

Ārpolitikas eksperts Ojārs Skudra demisionējušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) izredzes ieņemt Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja amatu vērtē kā mazākas par 50%.

"Manuprāt, viņa izredzes tomēr būs lielā mērā atkarīgas no Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem. Tomēr prognozēju, ka viņa izredzes iegūt šo amatu ir zemākas par 50%," aģentūrai LETA atzina Skudra. Viņš skaidroja, ka Dombrovska izredzes mazina citi potenciālie kandidāti, kas ir ļoti spēcīgi, piemēram, Polijas premjers Donalds Tusks un bijušais ilggadējais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers.

Taču Dombrovskim ir salīdzinoši lielas izredzes kļūt par EK priekšsēdētāja vietnieku, jo īpaši ekonomiskajā blokā. Šādas izredzes Skudra novērtēja ar 70%, jo jāņem vērā Dombrovska sasniegumi krīzes pārvarēšanā un saistībā ar Latvijas iestāšanos eirozonā. "Ja viņu atbalstīs Vācija, Francija, vēl kāda no lielajām valstīm, pieļauju, ka viņš par 70% varētu tikt uzskatīts par drošu kandidātu," sprieda eksperts.

Skudra uzskata, ka Dombrovskim darbs ārpus Latvijas, kādā no starptautiskajām institūcijām, vismaz sešus līdz astoņus gadus nāktu par labu. Pēc tam viņš varētu atgriezties Latvijas politikā, kur viņš vēl būšot vajadzīgs.

Uz kādu amatu Dombrovskis varētu pretendēt pēc atgriešanās Latvijas politikā, Skudra gan atteicās prognozēt, norādot, ka daudz kas būs atkarīgs no tā, kādi politiskie spēki būs parlamentā un valdībā.

Jau iepriekš minēts, ka Dombrovskis varētu būt viens no iespējamiem kandidātiem uz EK prezidenta amatu. Pats Dombrovskis gan vēl nav konkrēti pateicis, vai pieņems piedāvājumu kandidēt uz šo amatu, ja tāds tiks izteikts. Viņš visai skopi izteicies par saviem nākotnes plāniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas