Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ārvalstu mediji: “Ziemeļu dzelzs lēdijai” mazas izredzes kļūt par ES prezidenti

Pasaules lielākie mediji Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izredzes kļūt par pirmo Eiropas Savienības (ES) prezidenti vērtē kā zemas. Par galveno kandidātu uz ES prezidenta posteni tiek uzskatīts Beļģijas premjerministrs Hermans van Rompujs.

BBC V.Vīķi-Freibergu dēvē par “Ziemeļu Dzelzs Lēdiju”, taču viņu piemin tikai garāmejot. Medijs norāda uz viņas vecumu, kā arī atgādina V.Vīķes - Freibergas stingro atbalstu iebrukumiem Afganistānā un Irākā.

“Vai sieviete vadīs ES?”, tā jautā Euronews. Pati V.Vīķe-Freiberga uz to atbild, ka svarīgākais nav viņas dzimums, bet gan nepieciešamība pēc lielākas atklātības ES lēmumu pieņemšanas procesā.  

Tomēr arī CNN uzskata, ka V.Vīķes-Freibergas cerības kļūt par ES prezidenti varētu būt saistītas ar to, ka viņa ir sieviete. “Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta prezidenti ir vīrieši. Šeit VVF parādās iespēja [kļūt par prezidenti],” secina CNN.

Al Jazeera bijušo Latvijas prezidenti dēvē par “Dzelzs Lēdiju” un atgādina, ka V.Vīķe-Freiberga atbalstījusi ASV iebrukumu Irākā. Al Jazeera rakstā savā interneta mājas lapā arī uzsver, ka Latvija ir ļoti smagi cietusi globālajā ekonomiskajā krīzē un apgalvo, ka V.Vīķes-Freibergas izredzes kļūt par ES prezidenti ir ļoti mazas.

Jāpiemin, ka vairāki mediji Latvijas bijušās prezidentes vārdu raksta kļūdaini. CNN publikācijā stāstīts par Vairas Vitas-Freibergas izredzēm kļūt par ES prezidenti, bet Euronews viņai devis vārdu Vaira Vīķe-Freiberge.

Atgādināsim, ka šodien ES samitā Briselē plānots izraudzīties kandidātus jaunizveidotajiem ES prezidenta un ārlietu pārstāvja amatiem. V.Vīķes-Freibergas kandidatūru uz šo amatu izvirzījusi Latvija un tai atbalstu izteikusi Lietuva.

Galveno kandidātu, mazpazīstamo Beļģijas premjerministru van Rompujs, CNN raksturo kā "beļģi, kurš raksta dzeju, taču diez vai viņu atpazītu pat vietējā supermārketā".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas