Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ašeradens nolēmis pamest ekonomikas ministra amatu

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Arvils Ašeradens izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu Vienotības frakciju.

Ašeradens trešdien partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, Vienotībai piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu.

"Uzņemoties partijas vadītāja amatu, esmu sācis pārmaiņu procesu Vienotībā, un stabils Saeimas frakcijas darbs ir ļoti svarīgs pārmaiņu elements. Līdzšinējā frakcijas vadītāja šo amatu atstāj, šis posms ir beidzies un ir jāsākas kvalitatīvi jaunam darba ciklam. Mans lēmums ir atjaunot Saeimas deputāta mandātu un uzņemties frakcijas vadītāja pienākumus," Ašeradens citēts partijas paziņojumā.

Vienotībai esot trīs kandidāti ekonomikas ministra amatam. Latvijas Televīzija vēstīja, ka starp kandidātiem, iespējams, ir Rīgas domnieks Vilnis Ķirsis, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica. Ašeradens atturējās komentēt, vai šīs patiešām ir apspriestās kandidatūras uz ministra amatu.

Ašeradens, kurš nolēmis atstāt ekonomikas ministra amatu, žurnālistiem pastāstīja, ka partijas valde apsprieda šo jautājumu, taču galīgo lēmumu paredzēts pieņemt nākamnedēļ, 16.oktobrī.

Jautājums par Vienotības Saeimas frakcijas vadītāju ir aktuāls, jo pašlaik to vada Solvita Āboltiņa, kurā plāno nolikt parlamentārietes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Par pārmaiņas frakcijas vadībā šodien diskutēja Vienotības valde un šī politiskā spēka pārstāvji Saeimā. Koalīcijas līgums nosaka, ka partijai nepieciešams rakstveidā informēt pārējos valdības partnerus un Ministru prezidentu par iecerētu ministra atsaukšanu vismaz vienu nedēļu pirms šāda lēmuma galīgās pieņemšanas.

Ašeradenam, pieņemot deputāta mandātu, darbs Saeimā būs jāatstāj Astrīdai Harju.

Aģentūra LETA jau iepriekš vēstīja, ka, diskutējot par Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja nomaiņu, kā viens no kandidātiem uz šo amatu vērtēts arī Ašeradens, kuram tādā gadījumā būtu jāatgriežas darbā parlamentā un jāatstāj ministra amats.

Ašeradens šogad augustā Vienotības kongresā tika ievēlēts par partijas priekšsēdētāju. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Ašeradens bija ievēlēts 10.Saeimā no Vienotības sarakstā, vēlāk kļuvis par 11.Saeimas deputātu, iegūstot "mīksto mandātu" par ministru kļuvušā Arta Pabrika vietā. Ašeradens ir darbojies Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, kā arī vēlāk pildīja Finanšu ministrija parlamentārā sekretāra pienākumus, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Pirms iesaistīšanās politikā Ašeradens ir ieņēmis AS Diena prezidenta amatu, bija SIA Reģionālā prese Diena valdes priekšsēdētājs, SIA Mediju Grupa Tops valdes priekšsēdētājs.

Pirms tam Vienotības priekšsēdētāja pienākumus pildīja Andris Piebalgs, kurš šoreiz uz šo amatu nepretendēja.

pievienota 3. rindkopa

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Nu, bitītematos, kā var šitā lēkāt pa amatiem? - Te, saproties, Āboltiņa pamet amatu Saeimā, jo radusies kaut kāda mistiska siltāka un treknāka vakancīte Ārlietu ministrijā; te atkal Ašerādens pametīs ekonomikas ministra amatu - it kā, saproties, abi būtu izpildījuši savus līdzšinējos pienākumus tik augstā mērā, ka viņiem tur vairs nav ko darīt un var ķerties sakārtot nākošo jomu valstī, ko???
Buks
B
Šī ekonomikas korifeja dižākie ekonomiskie sasniegumi (Dienas prihvatizācija kopā ar Saulcerīti Ē.) jau ir tālā pagātnē. Tagad atliek tikai kūrēt zināmo agonējošo partiju cerībā, ka tā pirms nāves kaučko atmetīs savam vadonim. Vēl ir cerība kļūt par locekli dažās valsts uzņēmumu valdēs. Arī vēstnieka amats Tobago, Senegalā un Muhosranskā ir brīvs.
Monta
M
Labaka sodienas zina, viens cuku purns Aserdmans (vienotiba) bus mazak redzams TV un galvenais, ka viens debils cilveks bus mazak ministru amata.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas