Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Askolds Rodins: Sviest kažoku riņķī

Ainārs Šlesers sācis runāt ultimātu valodā. Sestdien Latvijas Pirmās partijas/Latvijas ceļa (LPP/LC) domes sēdē viņš paziņoja, ka valdošā koalīcija zaudēs LPP/LC atbalstu Saeimā, ja valdība jau tuvākajā laikā nepiedāvās konkrētu plānu valsts izvešanai no krīzes. Tas nozīmēšot, ka vajadzīga cita valdība.

Tā arī palika neatšifrēts, kas jāsaprot ar "tuvāko laiku", kad tad LPP/LC "pacietības mērs būs izsmelts"?

Varēja rasties iespaids, ka tagadējā valdība strādājusi garus gadus un nav saņēmusi nekādu mantojumu no iepriekšējās, kuru, piebildīsim, vadīja LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ivars Godmanis un kurā ministra amatu ieņēma Šlesers. Tagadējā strādā uz tiem pamatiem, kurus, konstatējot, ka krīze klāt, ielika Godmaņa valdība.

Vispirms te jārunā par sadarbību ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) un Eiropas Komisiju (EK) tādā specifiskā jautājumā kā naudas aizņemšanās budžeta deficīta segšanai. Nevar teikt, ka jaunajai valdībai galīgi nesekmētos ar šo sadarbību. Piemēram, saņemti abi plānotie aizņēmumi, SVF akceptējis lielāku budžeta deficītu (13%), nekā tas bija ieplānots Godmaņa valdības laikā (4,8%), un tās ir lielākas manevra iespējas. Ja LPP/LC gatavo augsni būtiskām izmaiņām sadarbībā ar SVF uzņemtajam ekonomiskajam kursam, tad viņiem arī jāpasaka, ka Godmanis decembrī smagi kļūdījās, šo kursu uzsākdams.

Domes sēde liek minēt, ka "politisko spēļu elles" dzīlēs tiek briedināti jauni politiskie satricinājumi, kas ekonomiskās krīzes apstākļos nebūtu pieļaujami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas