Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Ātrajai palīdzībai katastrofāli trūkst darbinieku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
arī prom
a
... kautkāda dīvaina sakritība ... no vienas puses - lv mediķi meklē darbu pat Lietuvā ... ... ik dienu desmiti ? simti ? aizlaižas no lv - 100% starp viņiem ir arī viens-otrs mediķis ... ... bezdarbs lv progresē tā, kā nevienai onkoloģijai sapņos nav rādījies ... ... a "ātrajos" darbinieku trūkst ... pat katastrofāli ... ... vai tikai man vienam šķiet, ka kautkas nav kārtībā principā ?
Doks
D
Cilvēki tikai retumis pieiet klāt gulošajam uz ielas. Parasti jau sauc 112 kaut vai pa logu redzot. Un tad jautājumi no 112 dispečera - vai viņš elpo? ir sirdsdarbība? pie samaņas?--- tiek atbildēts ar "es nezinu", JO TĀS RŪPES PAR KRITUŠO IR VIRSPUSĒJAS, NEGRIBĀS IET KLĀT, LAI PAMODINĀTU GULOŠO UN PAJAUTĀTU- KAS NOTICIS! Kaut gan lielākajai daļai cilvēku ir autovadītāju apliecības un Pirmā palīdzība ir mācīta un Anniņa elpināta (tikai ķeksīša pēc drošvien)
nv
n
nav darbinieku? a kas i, Ploriņam uz galda vairs 'nestāv CV' ar 'profesionāļiem', kuriem piedāvāt šo darbu, vai tādi viņam uz galda bija tikai ministrijas laikā, kad Bērnu slimnīcā tika pieņemts Lisenko... nu jā, uz šo darbu jau laikam tie 'galda kandidāti' neiet, tur zagt nav ko, ģēlas nebīdas..
Ieva
I
Bomži jāaprūpē sociālajiem dienestiem, alokonauti- policistiem. Protams, tad būtu nepieciešamas zināšanas, lai nesanāk, kā, piemēram, tai arī latviešu valodā tulkotajā zviedru detektīvā, kur policisti sajauca diabētisko ketoacidozi ar dzērumu....Lai gan jeņķiem paramediķi arī narkānus un alkonautus nogādā kur nu kuro reizi nepieciešams. Bet tie nav ārsti, vienkārši ļoti profesionāli cilvēki, kuru uzdevums ir nogādāt neadekvātu vai slimu cilvēku pēc piederības!
alberts
a
Ko tad jūs padzinat no darba - feldšeres?Nav ko mocīties SAVU muļķību dēļ.Stradājiet!
daunitis
d
Augstas kvalifikācijas ārstam būtu jāārstē tikai tie, kas čurā odekolonu?
....
.
Par minimālo algu grūti strādāt. Ja Latvijā tāds bezdarbs, tad nesaprotami, kāpēc nav kas strādā?
traductrice
t
nu un Tev savukārt liekas, ka bomži/dzērāji jāvāc augstākās kvalifikācijas ārstam, kuram nav citu rūpju, kā uz ielas vai sadzīves kautiņā pakritušo piecelt, savākt, atutot, nomazgāt, iedot tīras drēbītes, pabarot un laist tālāk dzīvē - tas , protams, ir NPMD vistiešākais darbs - būt par tapu sociālo dienestu neizdarībai!
Ēriks
Ē
Un piemirsu arī, nogrieziet vēl algas un problēma vispār vairs nebūs, ātajos nestrādās neviens. Loģiski, ka ja cilvēks strādā vaiga sviedros, bet nespēj nopelnīt iztiku, viņš aizies uz citu darba, kaut vai ārpus savas specialitātes. Tikpat skaidrs, ka neviens jaunietis tādu darbu iegūt negribes un, ja nevarēs atrast normāli apmaksātu darbu savā profesijā šeit, aizbrauks uz kādu citu eiropas valsti kur viņu mīli gaidīs un piedāvās 10 reizes lielāku atalgojumu.
Ēriks
Ē
Kokam, lai cik jocīgi tas neskanētu, ir vēl "gali". 1) laukos lielā mērā palikuši dzīvot tikai penžas ar minimālu pensiju un bez personīgā transporta. Sabiedriskais sen jau kā nekursē. Lai mani kaimiņi tiktu līdz ģimenes ārsta viņiem būtu jāizsauc taksis turp un atpakaļ. Tas izmaksātu aptuveni Ls. 15 jed kādu 1/5 vai 1/4 pensijas daļu, kā nu kuram. Starp citu, ātros tik tiešām sauc tad kad savādāk vairs nevar, bet 25 minūtēs tie neierodas NEKAD. Labākā gadījumā pēc stundas, divām, un tas vasarā, par kupenām te runu nav. 2) ģimenes ārsta izsaukšana būtu ne tikai dārgi bet, ja visi tā darītu, ārsts nekādīgi nepaspētu līdz visiem aizbraukt. 3) ātrajiem nekādā gadījumā nedrīkst būt tiesības atteiktiesbraukt. Pa telefonu uzdoti pāris jautājumi nav izmeklēšana un, labākā gadījumā, ir tikai ļoti subjektīvs vērtējums uz nekompetentu vērojuma pamata. 4) "nebraukt ja nav dzīvībai bīstami..." Vai medicīnas, tai skaitā neatliekamās ir tikai saglabāt dzīvību vai arī domāt par dzīves kvalitāti? Ja kādam ir izmežģīts plecs, dzīvībai bīstami tas nav, dzīvot (sāpēs un nespēdams pat dibenu noslaucīt) vari mēnešiem ilgi, bet doties pie ģim. ārsta bezjēdzīgi jo nav viņam rentgena aparāts nedz kas cits. Tad ko darīt, iet 3 km līdz tuvākai autobusu pieturai (ir gan tikai divi reisi dienā, no rīta uz agrā pēcpusdienā atpakaļ) kratīties līdz ģimenes ārstam, kas izrakstīs nosūtījumu uz rentgenu, mākamā dienā to visu atkārtot uz klīniku pēc rentgena, vel nākamā dienā pakaļ slēdzienam un tad atpakaļ pie ģimenes ārsta kas izrakstīs nosūtījumu traumatalogam? Man pašam reiz gadījās, ka sastiepu muguru tā, ka no sāpēm burtiski gandrīz ģību. Sieva ar manu mašīnu bija Rīgā un plānmojusi atgriezties tikai parīt, bet viņas mašīna servisā (tāpat, diez vai būtu varējis braukt). Tiesa, dzīvībai briesmas nebija, tikai sāpes kas liedza vispār pakustēties, turklāt, pēc nedļas vai pusotras, arī neārstēta mugura būtu "vesela", visa vaina ciešanās. Tad pēc dienesta vadītāja domām, man vajadzēja mocīties vai tomēr izsaukt ātros, kas bija ļoti saprotoši un turpat uz vietas salaida zāles vēna lai jau pēc pusstundas jutos kā cilvēks?
Dodiet normālu algu!
D
Cilvēkiem par savu darbu ir jāsaņem konkurētspējīgs atalgojums nevis stulba cerība uz izdienas pensiju, kuru varbūt iedos, bet varbūt arī nē!
Barča garām
B
Aija Barča (ZZS) jau pilnīgi garām aizrunājusies. Izdienas pensijas ir atavisms, no kura ir jātiek vaļā, nevis tas ir jākultivē
mikriņš
m
15-25 min nav slikts rādītājs.
ziv3
z
Bet kad bomzītis ielien trolī pasildītis, tad tādi "getty" degunus aizspieduši spiedz lai met bomzi ārā, jo smird un bail ka dabūs tuberkulozi utt. Viegli tēlot humānistu sēžot un gāzēlot siltā biroja krēslā.
getty
g
Un tev liekas, ka "bomži/dzērāji" būtu jāatstāj salā mētājoties uz ielas? Nez, kurš būs tas, kas izlems vai cilvēks ir pietiekami cienījams medicīniskās palīdzības saņemšanai?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas