Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baldones mēru Požarnovu gāž no amata

Sestdien ārkārtas domes sēdē no amata izdevies gāzt Baldones novada domes priekšsēdētāju Andreju Požarnovu (Gods kalpot mūsu Latvijai).

Ārkārtas domes sēde sasaukta pēc tam, kad to pieprasīja Reģionu alianses (RA) un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) deputāti. Balsojums par Požarnova atbrīvošanu no amata bija vienīgais sēdes darba kārtības jautājums.

No NA saraksta ievēlētais Guntis Tamanis uzskata, ka Požarnovs "trīs mēnešu laikā pašvaldības vadītāja amatā nav spējis realizēt godīgu un caurspīdīgu politiku".

"Sākot strādāt ar jaunajiem partneriem, likās, ka esam vienojušies par virkni jautājumu, bet, nostrādājot trīs mēnešus, redzam, ka tā nav. Požarnova kunga vadības stils ir necaurspīdīgs un mums nesaprotams," uzskata Tamanis.

Tāpēc pašvaldībā tika iesniegts sešu deputātu parakstīts ierosinājums atstādināt Požarnovu, aģentūrai LETA pastāstīja deputāte Karina Putniņa (RA).

Putniņa uzskata, ka pašvaldībā netiek ievēroti labas pārvaldības principi, savukārt atsevišķi lēmumi tiekot pieņemti, pārkāpjot likumu Par pašvaldībām. Šādā situācijā deputāti neredz iespēju attīstībai, jo lēmumi tiekot pieņemti politiski, nevis pašvaldības interesēs. Pašreizējā vadība arī nerēķinoties ar opozīcijas viedokli, piebilda deputāte.

Taujāta par potenciālo kandidātu, ko varētu virzīt Požarnova vietā, Putniņa teica, ka vēl notiek sarunas ar Nacionālo apvienību.

Nesen Latvijas Televīzijas raidījums de facto arī vēstīja, ka pēc kļūšanas par Baldones novada domes priekšsēdētāju, Požarnovs nesteidzās atteikties no ienesīga amata arī Rīgas satiksmē, uzskatot, ka spēj abus amatus apvienot. Raidījums skaidroja, ka Požarnova vēlmi saglabāt abus amatus var labi saprast. Viņa alga Rīgas satiksmē pērn pārsniedza piecus tūkstošus eiro mēnesī, kamēr Baldones mēra atalgojums ir pusotrs tūkstotis eiro.

(pievienots NA deputāta Gunta Tamaņa viedoklis 2. un 3. rindkopā)

Top komentāri

Roberts Gustavs Andersons
R
Šis tāpat kā visi viegli priekšmeti peld pa ūdensvirsmu , un partijas maina kā hameleons krāsu. Vienīgais labums no viņa eksistences ir viņam pašai un Amerika kliķei.
ARGO
A
Cietumā pie poda - tā ir nacionālā nodevēja vieta. Apsveicu Baldoni!
Labais
L
JĀ,IET CĪŅA PAR NAQUDAS SILI...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas