Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Balsojumu par jaunajiem ministriem vēlas nākamnedēļ; atbalstu meklēs opozīcijā

Pēc pirmā sarunu raunda ar _Vienotības _valdi, kurā ir vairāk nekā desmit Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai pārstāvju, premjers Valdis Dombrovskis (JL) otrdien žurnālistiem teica, ka atbalsts vakanto ministru vietu kandidātiem tiks meklēts opozīcijā.

Tāpat viņš atzina, ka vēlētos, lai par tiem Saeima balsotu jau nākamceturtdien.

Plašākus komentārus par kandidātiem V.Dombrovskis nesniedza, norādot, ka ir sācies pirmais sarunu raunds. Komentāri tiks sniegti pēc tam, kad tiks pabeigtas sarunas TB/LNNK un Zaļo un zemnieku savienību.

Runājot par iespēju ārlietu ministra amatā palikt Mārim Riekstiņam (TP), valdības vadītājs norādīja, ka jau ir pieņēmis viņa demisiju, bet lūdzis palikt amatā līdz jauna ministra apstiprināšanai. Pats M.Riekstiņš Dienai teica, ka viņš personīgi redz cilvēku, kas varētu nākt viņa vietā, bet viņš to nesauks. Viņaprāt, kandidāts jāizraugās, ņemot vērā divus kritērijus – viņam jāspēj iegūt parlamenta vairākuma atbalstu un jāspēj jau pirmajā dienā pildīt amata pienākumus.

Valdības vadītājs žurnālistiem arī norādīja, ka ministru kandidāti tiks meklēti visiem vakantajiem posteņiem. V.Dombrovskis neizslēdza, ka kāds kandidāts varētu būt ar partijām nesaistīts.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija tiks reorgaiznēta, bet premjers neatbildēja, kuru no darba grupas piedāvātajiem reorganizācijas modeļiem atbalsta, jo to varēšot pateikt tikai pēc konsultācijām ar citiem ministriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas