Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Bārzdiņš: Latvijā pietrūks medicīnas māsu

Medicīnas māsu skaits Latvijā uz vienu iedzīvotāju jau pašlaik ir mazāks nekā vidēji Eiropā, un tieši šīs profesijas pārstāvju nākotnē varētu pietrūkt, intervijā aģentūrai BNS sacīja veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Zaļo un zemnieku savienība)."Statistika liecina, ka kopumā Latvijā ārstu skaits atbilst vidējiem Eiropas rādītājiem.

Medicīnas māsu ir mazāk nekā vidēji Eiropā, bet tas saistāms ar faktu, ka medicīnas māsām Latvijā pagaidām neuztic visas tās funkcijas, ko uztic medicīnas māsām citās Eiropas valstīs. Respektīvi, māsas varētu darīt daudz vairāk, un, daudz vairāk darot, viņas arī vairāk ir vajadzīgas," paskaidroja Bārzdiņš.Tiekoties ar Igaunijas veselības ministru, viņš secinājis, ka Igaunijā ir līdzīga situācija – tieši medicīnas māsas ir tās, kuru nākotnē pietrūks.Taču Bārzdiņš atzina, ka arī ārsti daudzviet Latvijas reģionos ir deficīts."Visvairāk tas, protams, tradicionāli ir jūtams Latgales pusē – tur mums pietrūkst dažādu speciālistu, tostarp arī ģimenes ārstu. Vienlaicīgi gan pretī jāņem arī iedzīvotāju skaita samazināšanās. Būtībā labu speciālistu trūkst visās reģionālajās slimnīcās. Bieži vien ir viens vai divi [konkrētas specialitātes ārsti], un nav nekādu rezervju," pastāstīja veselības ministrs."Tā ir ļoti liela problēma, piemēram, saslimšanu gadījumā vai tad, ja kolēģis izdomā mainīt darbavietu. Tāpēc šo vēl mazāko lokālo slimnīcu un traumpunktu izvērtējumā mēs tiešām vērtējam, cik uz vietas ir cilvēku, kas grib un var strādāt," viņš piebilda.Bārzdiņš minēja, ka no sistēmiskā viedokļa lielākais speciālistu trūkums jūtams tieši lielajās reģionālajās slimnīcās – atsevišķās specialitātēs nepieciešami jauni speciālisti gan Rēzeknē un Valmierā, gan arī Daugavpilī."Nedrīkst būt tā, ka augsta līmeņa medicīna ir tikai un vienīgi Rīgā," uzsvēra ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas