Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Baumu attālumā no skolu reorganizācijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
mani satrauc
m
Nepatīk vārdi "slepeni", "baumas"...konteksts, kādā tie tiek lietoti.Tā ir necieņa. Necieņa pret valsti, savu tautu, iedzīvotājiem, nodokļu maksātājiem. Tie vairs nav demokrātiskas valsts principi. Bērni, kas ir ķīlnieku lomā, kādreiz būs lēmēji un spriedēji. Kādus lēmumus pieņems viņi? Kādas sekas viņu apziņā būs atstājis šis laiks? Kurš domā par to, kā paskaidrot bērniem, kas, kāpēc un kāpēc tieši tā viss notiek kā notiek? Zinu, jautājumi retoriski, bet padomājiet. Cik daudzi vecāki vienkārši neprot/nav laika runāt ar bērnu viņam saprotami. Ķinītī pavisam mazi bērni aplaupa banku... Atcerieties tautas gudrības "kā zirgu jūgsi, tā brauksi", "ko sēsi, to pļausi".
Lasītāja
L
Vecāki, kuru bērni mācās Rīgas komercskolā, būsim arī mēs neatlaidīgi un nepiekāpsimies Rīgas komercskolas reorganizācijas vai slēgšanas plānam!
Ainārs
A
Vai tiešām Rīgas domes atbildīgās (?) personas uzskata, ka var izglābt ne pārāk veiksmīgu lielu skolu, likvidējot ļoti sekmīgi strādājošu, kaut arī mazu skolu??? Un slēpšanās aiz it kā ''reorganizācijas'' jau lietas būtību nemaina... Skumji, ka mūsu varas vīri ar slepenības palīdzību cenšas kārtējo reizi gūt labumu uz bērnu rēķina...
Liene
L
Saprotama ir vajadzība optimizēt līdzekļus, skolotāju slodzes, skolēnu skaitu, ēku uzturēšanas izmaksas, bet ļoti nepatīk, ja šo jautājumu risināšanā neļauj piedalīties visas iesaistītās puses - ministriju, pašvaldību, skolotājus, vecākus, apkaimes sabiedrība, sabiedriskās organizācijas.Esmu pret Mežaparka sākumskolas slēgšanu vai pārcelšanu. Iespējamie kompromisi, manuprāt, ir vienīgi administratīvo jautājumu risināšanā.
Liene
L
Saprotama ir vajadzība optimizēt skolu sistēmu gan Rīgā, gan citās pašvaldībās šajos ekonomiskajos apstākļos, bet katrā īpašajā gadījumā vajag pieturēties pie latviešu sakāmvārda - Septiņas reizes nomēri pirms vienreiz nogriez! Tāpēc sadarboties un savu redzējumu likt kopā gan "no apakšas", gan "no augšas"!
Inita Andžāne
I
Kāpēc skolu, kura pamatoti lepojas ar saviem sasniegumiem un labu vārdu pievieno skolai, kurai nav ar ko īpaši lepoties mācibu sasniegumu ziņā? Cik pēdējos gados Poruka skolas audzēkņi ir bijuši mācību olimpiāžu dalībnieki vai iestājušies kādā no Rīgas ģimnāzijām? Kārtējo reizi arī tiek nodemonstrēta attieksme, kad jautājums, kas vistiešākajā veidā attiecas uz skolniekiem / vecākiem, vispār netiek publiski apspriests, vecāku viedokli ne tikai neuzklausa, bet pat nepajautā, tikai ar administratīvām piepspiedu metodēm norādot, kur mūsu bērni var turpināt apmeklēt !!!! skolu - bet ne izglītoties un justies piederīgi savai skolai.
Māris Emsiņš
M
Kā Mežaparka iedzīvotājs un šīs skolas bērnu vecāks kategoriski iebilstu Mežaparka sākumskolas likvidācijai vai pievienošanai J. Poruka vidusskolai, kas jau tagad Brīvības ielas dubliera ietekmes uz vidi novērtējumā atzīta par nepiemērotu vietu izglītības iestādei dēļ pārsniegtā trokšņa un gaisa piesārņojuma līmeņa. Slēdzot labu, kvalitatīvu izglītību nodrošinošu, kaut nelielu skolu tiek mēgināts ĪSTERMIŅĀ atrisināt J.Poruka skolas skolēnu iztrūkumu. Rīgas pilsētai pirms šādu lēmumu pieņemšanas ir jāuzklausa visas skartās sabiedības puses, tāpēc aicinu atbildīgās pilsētas amatpersonas informēt par lēmuma pamatojumu un dot iespēju izteikt un pamatot savu viedokli. Ko Rīgas domes amatpersonas teiks pēc diviem gadiem, kad pilsēta nespēs nodrošināt pietiekamu skolu skaitu?
valdis kalnozols
v
Tā ir viena no retajām skolām kurā popularizē videi draudzīgu dzīves veidu un ir piešķirts zaļais karogs. Manuprāt šādas skolas slēgšana vai apvienošana ir darbība pret videi draudzīga dzīves veida popularizēšanu. Pats galvenais ko valsts savam pilsonim var dot ir laba izglītība.
jānis
j
Cerams , ka tas nav kārtējais gadījums kad kāds no jaunā Rīgas domes sasaukuma nav iecerējis likumīgi saskaņojot ar attiecīgām personām privatizēt skolas ēku un zemi.
roze
r
Skola Mežaparkā, kas nodrošina apkaimes bērnu izglītību ir tikai viena! Tiešām atrodas uz iekārojama zemes gabala un ēka droši vien ar kādam jau interesē. Par bērniem vairs neviens nedomā, tikai par naudu vien!
Ģirts Granāts
Ģ
Sveiki, esmu arī viens no šīs skolas audzēkņa vecākiem un kategoriski iestājos PRET šīs skolas slēgšanu. ' Lūgums tiesībsargājošām institūcijām pārbaudīt Mežaparka sākumskolas plānotos slēgšanas iemeslus, jo cik zināms trūkst 60 LVL/MĒNESĪ,lai nodrošinātu mācību procesu, kas nevar kalpot par argumentu skolas slēgšanai pilsētai ar budžetu, kas mērāms simtiem miljonu LVL. Acīmredzot, kādam skolas zemes gabals, kas ir pietiekoši vērtīgs liekas kārs kumosiņš, līdzīgi kābija ar Saules dārzu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas