Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Beidzot reģistrē partiju “Sabiedrība citai politikai”

Uzņēmumu reģistrs pēc atkārtotas dokumentu iesniegšanas reģistrējis politisko partiju reģistrā “Sabiedrība citai politikai”, Dienai apstiprināja partijas valdes loceklis Aldis Gobzems. Partijas struktūras kodols ir valde, vēl ir partijas dome, kā arī ģenerālsekretāra amats.Partijas dibināšanas kongresā 6.

septembrī par valdes priekšsēdētāju ievēlēja ekonomistu Gati Kokinu,bet par trim līdzpriekšsēdētājiem – Saeimas deputātus Aigaru Štokenbergu, Arti Pabriku, kā arī akciju sabiedrības Latvijas gāze juristi Karīnu Kornu. Bez tiem valdē vēl ir ievēlēti Edgars Štelmahers, Jānis Oga, Gundars Romanovskis, Valters Bruss, Gundega Rancāne, A. Gobzems un Edvards Smiltēns. A. Pabriks uzņēmies arī citu partijas amatu – kā ģenerālsekretārs viņš ir atbildīgs par partijas darbību reģionos un tā koordinēšanu, stāsta A. Gobzems.Savukārt domes vadītājs ir E. Štelmahers. “Galvenā izpildinstitūcija ir valde, kas arī pieņem visus būtiskos lēmumus. Domei ir sava īpaša loma, bet tā nav augstākstāvoša lēmējinstitūcija par valdi. Domei ir sava īpaša kompetence,” teic A. Gobzems, skaidrojot, ka dome sastāv no visiem valdes locekļiem, kā arī visu struktūru vadītājiem.Jau vēstīts, ka par SCP septembrī _Latvijas Faktu _veiktajā aptaujā būtu gatavi balsot 4% aptaujātie. Salīdzinājumam ar augustu, atbalstītāju skaits ir pieaudzis vairāk nekā par vienu procenta punktu (iepriekš tas bija 2,6%), turklāt tas ir tikpat daudz, cik aptaujā izteikuši atbalstu Tautas partijai – politiskais spēks, no kura aizgāja A. Štokenbergs un A. Pabriks, lai dibinātu SCP.

Pēc partijas kongresa Uzņēmumu reģistrs sākotnēji atlika SCP reģistrāciju, jo tās statūti un citi dokumenti nav atbilduši likuma prasībām. Partijas statūtos bija prasīts lielāks biedru skaits, kas ir tiesīgs prasīt sapulces sasaukšanu nekā noteikts likumā, tāpat arī nebija norādīta biedru naudas un iestāšanās naudas maksāšanas kārtība, Goda biedru tiesības un pienākumi, kā arī simbolika. Tāpat statūtiem, valdes locekļu sarakstam un programmas vadlīnijām netika norādīts izstrādāšanas, izdošanas, pieņemšanas vai parakstīšanas vietas nosaukums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


"Latvijas Fakti" aptauja septembrī: SCP popularitāte pieaug, TP - krīt (29.09.2008.)

Atliek "Sabiedrība citai politikai" reģistrāciju (29.09.2008.)

Kādi cilvēki piedalījās SCP dibināšanas kongresā, lasi šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas